Δρομοκαΐτειο: Εντοπίστηκαν 16 κρούσματα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στο Δρομοκαΐτειο, καθώς ανιχνεύτηκαν 16 κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι τα κρούσματα βρέθηκαν σε τμήμα με ηλικιωμένους.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για μια δραματική εξέλιξη, καθώς οι ασθενείς θα παραμείνουν στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ελλείψει διαθέσιμων κλινών σε γενικό νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μια ασθενής με υψηλό πυρετό διακομίσθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομειο Νίκαιας, ωστόσο δεν εισήχθη λόγω έλλειψης χώρου. Την επόμενη ημέρα, δε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η ασθενής διακομίστηκε με ταξί στο Δρομοκαΐτειο

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, ακολούθησε ιχνηλάτηση από την οποία βρέθηκαν στο γηροψυχιατρικό τμήμα 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στο κορωνοϊό.

«Επειδή δεν τους δέχονται για νοσηλεία τα γενικά νοσοκομεία λόγω πίεσης δόθηκε εντολή να νοσηλευθούν στο Δρομοκαΐτειο. Ένα χρόνιο τμήμα μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού και νοσηλεύει 8 περιστατικά. Οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με αρνητικούς ψυχικά ασθενείς. Μεγάλη η επικινδυνότητα διασποράς του ιού» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος, προσθέτει πως «στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστούν οι ασθενείς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, δεν είναι διαθέσιμοι κάθε μέρα γιατροί παθολόγοι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι».