ΜΕΘ: Ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική- ΠΟΕΔΗΝ: «Γίνεται επιλογή ασθενών»

«Πίεση» δέχεται εδώ και μέρες το σύστημα υγείας στην χώρα, με επίκεντρο του προβλήματος να βρίσκεται στην Αττική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, πολλοί είναι οι ασθενείς που μένουν εκτός ΜΕΘ, καθώς, όπως υποστηρίζει ο ίδιος γίνεται επιλογή των ασθενών.

Αναλυτικά ο κ. Γιαννάκος δήλωσε:

«Είναι κρίμα από το Θεό αυτό που συμβαίνει. Έγκλημα σε βάρος των ασθενών. Δεκάδες διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ βρίσκονται σε λίστα αναμονής επί ημέρες. Στο όριο της διασωλήνωσης ακόμη περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι εννιά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ, στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ πέντε διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο  ΘΡΙΑΣΙΟ τρείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και εφημερεύει, στο ΤΖΑΝΕΙΟ έξι  διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στη ΝΙΚΑΙΑ τρείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο ΛΑΪΚΌ τρείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και πόσοι άλλοι που δεν ξέρουμε. Αυτό που γίνεται από τους ιδιώτες κλινικάρχες λέγεται εσχάτη προδοσία. Εν καιρώ πολέμου κοιτάνε πως θα κονομοίσουν περισσότερα. Το κράτος αδύναμο κατώτερο των περιστάσεων δεν επιτάσσει υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό του ιδιωτικού τομέα  Χωρίς περιστροφές.

Αυτή τη στιγμή εμφανίζονται  13 κενές κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της ΑΤΤΙΚΗΣ. Αφού έχουμε πολλαπλάσιους διασωληνωμένους σε λίστα αναμονής γιατί δεν καταλαμβάνονται ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΘΕΝΩΝ».  

Κατάσταση ΜΕΘ Αττικής

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ΣΤΑ 14.

ΚΑΤ.   47 ΣΤΑ 47. άνοιξε ακόμη έξι κλίνες και καταλήφθηκαν εν ριπή οφθαλμού.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9 ΣΤΑ 9

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 16 ΣΤΑ 16.

ΕΡΥΘΡΟΣ. 14 ΣΤΑ 14.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 54 ΣΤΑ 58

ΣΩΤΗΡΙΑ.79  ΣΤΑ 84  χθεσινοβραδυνά.

ΕΛΠΙΣ. 6 ΣΤΑ 6.

ΝΙΜΙΤΣ  6 ΣΤΑ 6.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 12 ΣΤΑ 12 και 4 διασωληνωμένα στη μαφ.

ΤΖΑΝΕΙΟ. 10 ΣΤΑ 10

ΑΤΤΙΚΟ. 39 ΣΤΑ 43

ΘΡΙΑΣΙΟ. 17 ΣΤΑ 17.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ.12 ΣΤΑ 12.