«Δυσαρέσκεια» ο μη εμβολιασμός των υγειονομικών υπαλλήλων

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού χαρακτήρισε ως «δυσάρεστη έκπληξη» τον μη εμβολιασμό των 11 υγειονομικών υπαλλήλων που νοσήσαν από κορωνοϊό, στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Στο επίπεδο επιτήρησης Β’ έχει μπει από το Σάββατο η Πάτρα, ενώ τη Δευτέρα (01.02) ανακοινώθηκαν 11 κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, όλα σε υγειονομικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου,αναφέροντας πως πρόκειται για δυσάρεστη έκπληξη καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, ας ελπίσουμε πως είναι και εξαίρεση, το γεγονός ότι σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα όπως ο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, παρουσιάστηκε ενδονοσοκομειακή διασπορά, κυρίως σε προσωπικό που ήταν ανεμβολίαστο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

«Το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Από αμέλεια; Από δυσπιστία; Από κόπωση; Αμέλησαν κυρίως νοσηλευτές και νοσηλεύτριες να εμβολιαστούν. Η παροιμία δάσκαλε που δίδασκες, δεν έχει περιθώρια εδώ. Είμαστε σε εποχή πανδημίας κορονοϊού και θα πρέπει να επωφεληθούμε όλοι μα όλοι, από το δώρο που μας δίνεται και είναι το εμβόλιο», ανέφερε.