Εμβόλιο Pfizer: Ο ΕΜΑ ανακοινώνει την χορήγηση του σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Συνέντευξη τύπου στην οποία θα ανακοινώσει την απόφασή του για τυχόν έγκριση της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών θα παραχωρήσει σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων(ΕΜΑ).

Αν εγκριθεί, το σκεύασμα αυτό θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που θα λάβει το πράσινο φως του EMA για να χορηγηθεί στους εφήβους στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προς το παρόν το εμβόλιο αυτό έχει εγκριθεί για χορήγηση σε όσους είναι άνω των 16 ετών.

Όπως έχει ανακοινωθεί ο ΕΜΑ θα κοινοποιήσει τα «αποτελέσματα έκτακτης συνόδου της επιτροπής της φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (…) όσον αφορά τις παιδιατρικές ενδείξεις του εμβολίου Comirnaty».

Το Comirnaty είναι η εμπορική ονομασία του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξε ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο BioNTech.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει ήδη εγκρίνει την χρήση του εμβολίου για τους εφήβους 12-15 ετών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε περίπτωση που υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών δεν αποκλείεται ο εμβολιασμός τους στην Ελλάδα να γίνει και πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Σε ερώτηση για το πως θα πειστούν οι γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει πειστεί για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».