Ενιαίος Φορέας Φαρμακοποιών Αττικής: ”Ένα ωράριο για όλα τα φαρμακεία, σε περίπτωση νέου lockdown”

Προ των πυλών είναι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας, ένα νέο πιθανό lockdown και συγκεκριμένα στην Πρωτεύουσα, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν μια αυξητική τάση παρά τις διαρκείς συστάσεις των λοιμωξιολόγων και των ειδικών. Η επανεκκίνηση της οικονομίας με το μαζική επαναλειτουργία των καταστημάτων, φαίνεται πως δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς κορωνοϊός βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας.

Ο Ενιαίος Φορέας Φαρμακοποιών Αττικής ανακοινώνει την επίσημη θέση του μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο: ”Σε περίπτωση που επανέλθει από Δευτέρα το lockdown στην Αττική, να επαναλάβουμε την πάγια θέση μας: ΕΝΑ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ με ταυτόχρονη άρση του διευρημένου. Οτιδήποτε άλλο θα μας βρει απέναντι”, δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή ημέρα είναι καθοριστική, καθώς θα συνεδριάσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, έχοντας πλέον περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στα χέρια της και θα προτείνει στην Κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει, με την τελευταία να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.