Τραγωδία στον Ολύμπο: Ποιος ήταν ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης

Ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης ήταν 49 ετών και γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και βρισκόταν στην πρώτη γραμμή ενάντια στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα το protothema.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Απόστολος Κομνός μίλησε στο site για τον Τηλέμαχο Ζαφειρίδη και είπε «Ο Τηλέμαχος ήταν άνθρωπος και γιατρός και έκανε μοναδικά πράγματα. Ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τομέα ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Θεραπείας. Ήταν άξιος γιατρός και άνθρωπος. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει». 

Στην συνέχεια ο διευθυντής ανέφερε πως όλο το νοσοκομείο είναι συντετριμένο από την απώλεια ενός καλού ανθρώπου και εξαίρετου επιστήμονα. Ο κ. Κομνός είπε ότι ο Τηλέμαχος ήταν μετά από εφημερία και είχε ρεπό. «Η άδειά του ήταν το χειμώνα για να μπορούν να απολαμβάνει το χόμπι του. Ο Τηλέμαχος ήταν και δάσκαλος του σκι, απ’όσο ξέρω δεν ήταν πρωτάρης. Ο Τηλέμαχος αφήνει πίσω του τρια παιδιά».

Υπενθυμίζουμε ότι ο γιατρός είχε πάει μαζί με άλλους δυο φίλους του (ένας εκ των οποίων ήταν γιατρός και συνεργάτης του) στον Όλυμπο, καθώς χόμπι τους ήταν το σκι. Την ώρα που έκαναν σκι, ο Τηλέμαχος και ο Θεόδωρος Χατζόπουλος βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στο Ξερολάκι.