Επίσημο! Πιστοποιητικό νόσησης με απλό rapid test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Πλέον, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να εκδώσουν πλέον πιστοποιητικό νόσησης με θετικό rapid test, το οποίο έχει διάρκεια ισχύος τους τρεις μήνες.

Πλέον αρκεί ένα rapid test σε φαρμακείο ή διαγνωστικ΄΄ο κένρο, διάστημα 14 ημερών και λίγα κλικ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πλήρως εμβολιασμένοι νοσήσαντες μετά το rapid test αναζητούν στο gov.gr τη «Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19» που είναι διαθέσιμη εδώ. Η εν λόγω βεβαίωση σκανάρετε κανονικά αλλά έχουν αναφερθεί προβλήματα σε ορισμένους πολίτες. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης την Τρίτη 1/2 θα ενεργοποιηθεί και νέα υπηρεσία στο gov.gr όπου θα ξεπερνά τα προβλήματα ορισμένων πολιτών που είξναι εμβολιασμένοι έχουν νοσήσει και εχουν διαγνωστεί θετικοί με rapid test.

Οι προϋποθέσεις

Προϋποθέσεις για την έκδοση είναι να:

  • έχει περάσει διάστημα 14 ημερών από την ημέρα της εξέτασης και
  • να έχει καταχωρίσει το εργαστήριο, που κάνατε τον έλεγχο, το αποτέλεσμα του τεστ στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Τι θα χρειαστείτε

Για να συνδεθείτε και να έχετε πρόσβαση στο πιστοποιητικό νόσησης, θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ σας.

Σημειώνεται πως η βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Ποιοι θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι

Ως πλήρως εμβολιασμένοι ορίζονται κατά την ΚΥΑ:

  • όσοι έλαβαν προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τη δεύτερη δόση με τα διδοσικά εμβόλια Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca ή το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson&Johnson
  • όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με μία δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους με COVID-19