Πάτρα: Παρέλειψαν να εμβολιάσουν 85χρονο στο Άσυλο Ανιάτων και κόλλησε κορωνοϊό

Ένα απίστευτο συμβάν σημειώθηκε στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα, όταν οι συγγενείς ενός ηλικιωμένου διαπίστωσαν πως ο άνθρωπος τους δεν είχε καν ούτε καν την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ είχαν δώσει έγκριση και για την τρίτη.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η περίπτωση φιλοξενούμενου στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών, για τον οποίο οι συγγενείς του διαπίστωσαν πως δεν είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ είχαν δώσει έγκριση και για την τρίτη. Ο 85χρονος νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας η πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου Άσυλου Ανιάτων, Γωγώ Καραλή, διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο ότι το Ίδρυμα από παραδρομή δεν είχε διαβάσει το μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που είχε σταλεί από οικογένεια του περιθαλπόμενου στις 17 Μαΐου 2021 με την οποία ζητούσαν να συμπεριληφθεί στην λίστα προς εμβολιασμό.

Το ίδρυμα έλαβε γνώση από την οικογένεια ότι δεν είχε γίνει ο εμβολιασμός στα τέλη Δεκεμβρίου και αμέσως συμπεριέλαβαν τον φιλοξενούμενο στη λίστα 24 συνολικά εξ’ αυτών, που στάλθηκε στον ΕΟΔΥ στις 3 Ιανουαρίου του 2022 για το εμβολιασμό που επρόκειτο να γίνει εντός του μηνός. Όμως, ο εμβολιασμός αναβλήθηκε επειδή στο μεταξύ εμφανίστηκαν σποραδικά κρούσματα σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.