Επαναλειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Σε λειτουργία τίθενται τα απογευματινά ιατρεία στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» Θεσσαλονίκης, με μειωμένο κατά 40% το ποσοστό των προγραμματισμένων ραντεβού.

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Ιπποκρατείου, τα απογευματινά ιατρεία θα λειτουργούν στα κτίρια Α’, Β’ και Γ’, από Δευτέρα έως Πέμπτη, κατά τις ώρες 15.00-22.00, εκτός των ημερών της γενικής εφημερίας του Νοσοκομείου, των Σαββατοκύριακων και των αργιών.

Η μείωση του ποσοστού των προγραμματισμένων ραντεβού σε ποσοστό 40% αποφασίστηκε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στο χώρο της υγείας και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης της COVID-19.

Συνοδοί επιτρέπονται μόνο στην περίπτωση ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε ανήλικα και υπερήλικες. Στον χώρο αναμονής κάθε απογευματινού ιατρείου υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό έτσι ώστε να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας των ασθενών καθώς και η ομαλότητα των ραντεβού, ενώ οι ασθενείς κατανέμονται με τρόπο ώστε να μην παραμένουν σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων.