Επιστράτευση γιατρών: Ξεκινά την Τρίτη – Πως θα είναι η διαδικασία

Το πρωί της Τρίτης (16/11) έληξε το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας, με τους Ιατρικούς Συλλόγους Βόρειας Ελλάδας να κάνουν γνωστό τον αριθμό των γιατρών που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν που φτάνουν στους 20, με τον στόχο από πλευράς κυβέρνησης να είναι τουλάχιστον 100 ιδιώτες γιατροί.

Ο αριθμός των γιατρών που θα χρειαστεί να επιταχθούν θα εξαρτηθεί από το πόσοι έχουν δηλώσει εθελοντικά, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να είναι, ωστόσο, πλέον έτοιμες για την εκκίνηση της διαδικασίας, με τα πρώτα «φύλλα πορείας» να είναι ανοιχτό να φύγουν μέχρι και σήμερα.

«Ξεκινάει η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών, έχει γίνει ήδη η προεργασία. Θα είναι αριθμός κοντά στο τριψήφιο αν δεν καλυφθούν τα κενά, κυρίως σε ό,τι αφορά τη βόρεια Ελλάδα», ανέφερε στο MEGA o Γιάννης Οικονόμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που γίνονται γνωστές οι ιδιώτες γιατροί ειδικοτήτων που λείπουν από τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος, θα επιλεγούν μέσω των στοιχείων της ΗΔΙΚΑ, ενώ τα «φύλλα πορείας» – σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος – θα παραδοθούν από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στους Ιατρικούς Συλλόγους που ανήκουν.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η διαδικασία οι γιατροί θα πρέπει να παρουσιαστούν στα νοσοκομεία Θεσσαλίας, Βόλου και Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.