Πρόταση «βόμβα» για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Να επιστρέψουν με μειωμένο μισθό»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Τρίτης (16/11) ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος, όπου αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από την πανδημία του κορωνοϊού εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να αναθεωρηθεί η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Παράλληλα τόνισε πως οι περίπου 60.000 εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε εργασίες που δεν είναι στην πρώτη γραμμή, κάνοντας τεστ κάθε τρεις μέρες ή ακόμα καθημερινά, αλλά έχοντας ποινές όπως π.χ. κράτηση ενός μέρους από τον μισθό τους.

Την ίδια στιγμή ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως δεν στέκει επιστημονικά πως μόνο οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν τον ιό, ενώ εξήγησε πως τα εμβόλια προστατεύουν από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο, όμως παραμένει υπαρκτή αν και χαμηλότερη η πιθανότητα απλής νόσησης, ενώ οι οι εμβολιασμένοι μπορούν παράλληλα να μεταδώσουν, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν εμμονές με τους ανεμβολίαστους και πως τα μέτρα πρέπει να αφορούν όλη την κοινωνία.