Επιτέλους! Μηχάνημα λιθοτριψίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Αναβαθμίζεται η ουρολογική κλινική. Τέρμα στα ταξίδια, τα έξοδα και την ταλαιπωρία σε νοσοκομεία της Αθήνας για 100 περίπου ασθενείς κάθε χρόνο

Μετά από προσπάθειες ετών γίνεται πραγματικότητα η προμήθεια μηχανήματος λιθοτριψίας που αναμένεται να αναβαθμίσει τη λειτουργία της ουρολογικής κλινικής  του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος  προχώρησε στην έγκρισή διενέργειας διαγωνισμού  για την  προμήθεια ενός μηχανήματος LASERλιθοτριψίας αφού εξασφάλισε την χρηματοδότηση της.

«Η λιθοτριψία με χρήση laser» λέει ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Γιώργος καμπούρης, «αποτελεί τη μέθοδο της πλήρους διάσπασηςκαι αφαίρεσης των λίθων του  ουροποιητικού συστήματος αναίμακτα. Αντιμετωπίζει λίθους της ουροδόχου κύστης  και του ουρητήρα.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου LASER είναι:

–                Αποτελεί μια ατραυματική χειρουργική μέθοδο.

–                Μειώνει δραστικά το χρόνο παραμονής στο Νοσοκομείο (νοσηλεία μίας ημέρας).

–                Παρέχει τη δυνατότητα εξάλειψης λίθων κάθε μεγέθους.

–                Μειώνει μετεγχειρητικές επιπλοκές (όπως λοιμώξεις).

–                Αυξάνει την ασφάλεια της επέμβασης».

Ας σημειωθεί ότι κάθε χρόνο περίπου 100 ασθενείς κατοίκοι της Λέσβου υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και έξοδα [προκειμένου να προβούν σε λιθοτριψία  σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

«Η προσπάθεια μας  συνεχίζεται με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας προς όφελος των κατοίκων του νησιού μας» σημειώνει σε δήλωση του ο κ. Καμπούρης.

Πηγή: stonisi.gr