Εφιαλτική πρόβλεψη Γραβάνη: Έρχονται τοπικά lockdown, γεμάτες ΜΕΘ και ταξιδιωτικές οδηγίες

Δραματική προειδοποίηση του καθηγητή Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης για την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο νέων περιορισμών και ταξιδιωτικών οδηγιών.

Την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού κινούνται πλέον γύρω στις 3.000, το ιικό φορτίο στα λύματα αυξάνεται ραγδαία και η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τη χώρα, ο ένας μετά τον άλλο οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου και κάνουν εφιαλτικές προβλέψεις για το επόμενο διάστημα, μιλώντας ακόμα και για 20.000 μολύνσεις ημερησίως μέσα στον Αύγουστο.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που μπορεί να διαμορφωθεί στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες, λόγω έξαρσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Γραβάνη, δεν αποκλείεται σε 2-3 εβδομάδες να δούμε ημερήσια κρούσματα που θα ξεπερνούν τις 6.000-7.000, γεγονός που θα πιέσει ασφυκτικά και πάλι το σύστημα υγείας.

Οι εξελίξεις αυτές θα έχουν τροματικές συνέπειες, εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικών ροών, καθώς θα οδηγήσουν σε τοπικά lockdown, αλλά και στην έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών από άλλες χώρες.

«Όταν σε 2-3 βδομάδες τα κρούσματα θα ξεπερνούν ίσως και κατά πολύ τις 6.000-7.000 ημερησίως και σε 4-6 βδομάδες οι κλινικές COVID-19 και οι ΜΕΘ θα αρχίσουν να γεμίζουν, οι τουρίστες θα ελαττώνονται τάχιστα (η Γερμανία ετοιμάζει οδηγία …), η οικονομία θα φρενάρει (ποιος άραγε θα έχει όρεξη για ψώνια και διασκέδαση). Οι ανεμβολιαστοι θα οδηγούν την χώρα σε κλείσιμο (έστω τοπικά), πάλι σε απώλειες δουλειών, σε χρεοκοπίες. Αυτή τη φορά δίχως σημαντική οικονομική στήριξη από την πολιτεία» αναφέρει ο Αχιλλέας Γραβάνης σε ανάρτησή του στο Facebook και προσθέτει:

«Την κοινωνία την διχάζουν αυτοί που θα συμβάλουν σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή οι ανεμβολιαστοι και οι εμφανείς και αφανείς υποστηρικτές τους. Σε αυτούς (πολίτες, πολιτικούς, επιστήμονες) θα οφείλεται η δυστυχία αυτή, σε αυτούς θα σταλεί ο λογαριασμός της οικονομικής δυσπραγίας, της οσμής αρρώστιας και θανάτου. Καθαρές κουβέντες, όχι πολιτικά ορθές ανευθυνότητες. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα έχει κάνει το καθήκον της, ως όφειλε και θα ζητά εξηγήσεις».

Στη συνέχεια, κάνει λόγο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε «και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, σώματα ασφάλειας όπως έκανε στη ΕΜΑΚ, επαγγελματίες εστίασης, οδηγοί ταξί λεωφορείων, επαγγελματίες κοσμητικης/αισθητικής/άθλησης)».