Η αδικία κατά των υγειονομικών υπαλλήλων δια χειρός Κώστα Μητρόπουλου και Αντώνη Καρακούση

Αν και η επίκληση των Κινέζων δεν αρμόζει στην περίπτωση μιας και από εκεί άρχισε την καταστροφική επιδρομή του ο κορωνοϊός, δεν γίνεται να ξεπεράσουμε τη ρήση τους ότι «μία εικόνα είναι ίση με 1.000 λέξεις». Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία γελοιογραφία. Καλή ώρα σαν κι αυτή που φιλοξένησε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου η εφημερίδα «Τα Νέα» στη σελίδα που υπογράφει ο «Μικροπολιτικός». Πρόκειται για μία έμπνευση του Κώστα Μητρόπουλου, ο οποίος αποτυπώνει την αδιαμφισβήτητη αδικία εις βάρος των υγειονομικών υπαλλήλων. Εις βάρος των μαχητών της πρώτης γραμμής σε αυτόν τον πόλεμο με την πανδημία.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι τραπεζοκόμοι, οι καθαρίστριες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Αυτόματα γίνονται ευάλωτη ομάδα. Κι ενώ όλοι τους χειροκροτούν, στην πράξη τους απαξιώνουν. Τους αγνοούν. Αυτή την κατάφωρη αδικία ανέδειξε ο γνωστός σκιτσογράφος.

Η αλήθεια αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο. Κι έρχεται να συνδεθεί με τα tweet που έκανε ο διευθυντής της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης.

«Έχουν γίνει εγκλήματα με τις τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία. Άσχετοι άνθρωποι, γυμναστές , αλουμινάδες και άλλοι αστοιχείωτοι που δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους μονάδες υγείας διαφεντεύουν νοσοκομεία και χειρίζονται την πανδημία. Κάντε κάτι τώρα. Πεθαίνουν άνθρωποι», έγραψε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει δράση τώρα, δεν υπάρχει χρόνος ,πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι στα επαρχιακά νοσοκομεία, που από μονάδες υγείας έχουν μετατραπεί σε ψηφοθηρικά  γραφεία τοπικών βουλευτών», συνέχισε με το μήνυμα προς τον Βασίλη Κικίλια.

«Δεν είναι μόνο το νοσοκομείο του Κιλκίς που έχει αποδιαρθρωθεί λόγω ανήκουστων παρεμβάσεων που εξαφάνισαν τη φυσική του ηγεσία. Και στη Γουμένισσα συμβαίνει σχεδόν το ίδιο και στην Κοζάνη ανάλογα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση ..», πρόσθεσε ο Καρακούσης και επιβεβαίωσε πλήρως τον Μιχάλη Γιαννάκο.

«Τα περισσότερα επαρχιακά νοσοκομεία διοικούνται από πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Γι’ αυτό και έχουν μετατραπεί σε οίκους ευθανασίας. Αυτή είναι αλήθεια. Έστω και τώρα ας επέμβει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Απέχουμε πολύ ακόμη από το τείχος ανοσίας…», συνέχισε ο διευθυντής της κυριακάτικης εφημερίδας που είτε ενεργεί για λογαριασμό του εργοδότη του είτε μετάνιωσε για την αποχώρηση της Δήμητρας Κρουστάλλη και ετοιμάζει τη δική του ηρωική έξοδο.