Καμπανάκι της ΠΟΕΔΗΝ για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων και το επικοινωνιακό σόου των εμβολιασμών

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι Εθνική υπόθεση και δεν πρέπει να μετατρέπεται σε κυβερνητική προπαγάνδα. Δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να ξεπλύνει τα λάθη και να κρύψει τις παραλείψεις στη διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας. Δεν μπορεί να σκεπάσει τις παθογένειες του συστήματος Υγείας. Ειδικά τώρα, που βγαίνουν στοιχεία για το ποσοστό των ασθενών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από Covid – 19 εκτός ΜΕΘ. Το ποσοστό υπερβαίνει το 80% και επιβεβαιώνει τις σχετικές καταγγελίες ότι γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια. Αρκετοί ασθενείς, που κατέληξαν στις κλινικές, δεν βρήκαν θέση ούτε στις αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

«Ζήτησα να κάνω το εμβόλιο στο Αττικό Νοσοκομείο, στο οποίο ούτως ή άλλως είμαι στους δικαιούχους, επειδή το Δρομοκαϊτειο, που είναι η υπηρεσία μου θα αρχίσει τους εμβολιασμούς στις 11 Ιανουαρίου. Να στείλουμε κι ένα μήνυμα στους επιφυλακτικούς συναδέλφους υπέρ του εμβολιασμού. Το υπουργείο Υγείας το αρνήθηκε. “Με τη σειρά του”, απάντησε στο αίτημα που υπέβαλε το Σωματείο.!!!!!!!!!!», κατήγγειλε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Προφανώς και δεν συμβαίνει το ίδιο με δεκάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους, που προσέρχονται στα νοσοκομεία, τα οποία διαθέτουν και εμβολιαστικά κέντρα, αλλά μόνο για τους  υγειονομικούς υπαλλήλους, και εμβολιάζονται κατ’ εξαίρεση. Βγάζουν φωτογραφίες με τη σύριγγα στο μπράτσο αυτοδιαφημίζοντας τους εαυτούς, αλλά προωθώντας και την κυβέρνηση. Τη στιγμή που τα εμβόλια είναι λίγα, δεν μπορεί να ξοδεύονται οι δόσεις σε ανθρώπους, που μπορούν να περιμένουν.

«Το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού δόθηκε από τον Πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Αρχηγούς των κομμάτων. Φτάνει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και εξήγησε ότι «και μία ημέρα να κερδίσει νωρίτερα την ανοσία το υγειονομικό προσωπικό, η πλέον ευπαθής ομάδα, μπορεί να σωθούν ζωές».

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, βέβαια, επεσήμανε και ένα άλλο πρόβλημα. Αφορά στη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων. «Μεγάλη προσοχή στα εμβολιαστικά κέντρα», τόνισε. «Θα πρέπει να  διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και το εκπαιδευμένο προσωπικό. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν μόνο για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. Εάν δεν γίνει η  προετοιμασία, τελικά θα λειτουργήσει μικρός αριθμός εμβολιαστικών κέντρων και θα  πάρει μήνες ο εμβολιασμός ικανού αριθμού πολιτών», συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι «πολλά κέντρα υγείας που έχουν επιλεγεί για εμβολιαστικά κέντρα δεν είναι έτοιμα». Ανέφερε, μάλιστα, και συγκεκριμένο παράδειγμα. «Χθες, σε επίσκεψή μου στο νοσοκομείο της Άρτας, το Σωματείο Εργαζομένων επισήμανε την έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Βουλγαρελίου, που επιλέχθηκε ως εμβολιαστικό κέντρο. Υπηρετούν μόνο ένας οδοντίατρος και ένας γενικός γιατρός και απέχει μιάμιση ώρα από το νοσοκομείο της Άρτας», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και έθεσε το ερώτημα: «Εάν συμβεί μία επιπλοκή  πώς θα αντιμετωπισθεί;».