Η μεγάλη διαφορά που φέρνει στο πιστοποιητικό εμβολιασμού η τρίτη δόση

Νέες αλλαγές φέρνουν οι αποφάσεις στα πιστοποιητικά νόσησης και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μετά την πραγματοποίηση της γ’ δόσης το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκδίδεται άμεσα και έχει από την πρώτη μέρα ισχύ.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν πρέπει ο εμβολιασμένος να περιμένει 14 μέρες για την έκδοσή του όπως έκανε μετά το πέρας της δεύτερης δόσης εμβολίου. 

Ανεμβολίαστοι από σήμερα, θα θεωρούνται οι πολίτες άνω των 60 που έχουν περάσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους και τρεις μήνες αφου εξέδωσαν το πιστοποιητικό νόσησης. 

Μπροστά σε νέα μέτρα βρίσκονται σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών, αλλά και οι πολίτες με πιστοποιητικά νόσησης. 

Αναφορικά με τα πιστοποιητικά νόσησης τα οποία εκδόθηκαν έως τις 30 Οκτωβρίου, θα λήγουν στις 31/1/2022. Όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν από 1/11/21 θα λήγουν επίσης σε τρεις μήνες, όπως αναφέρει η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μειωμένη ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες ψηφίστηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Στην τροπολογία αναφέρεται πως το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ 90 μέρες και από τις διατάξεις εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

«Από τις 13/12, ήδη το έχουμε περάσει με ΚΥΑ, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο, στην πραγματικότητα λογίζεται ως ανεμβολίαστος», όπως σημείωσε άλλωστε και ο κ. Πλεύρης.