Η περιπέτεια του Ανδρέα και το άψογο προσωπικό του ΠΑΓΝΗ

Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος, που λέει και ο λαός. Το αντιλήφθηκαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο ευρύτερο περιβάλλον του Ανδρέα. Δεν έχει σημασία το επίθετο. Στη θέση του θα μπορούσε να ‘ναι οποιοσδήποτε. Άλλη είναι η ουσία από την περιπέτεια που βίωσαν το τελευταίο δίμηνο ο Ανδρέας και η οικογένειά του. Για μία εβδομαδιαία κρουαζιέρα κίνησαν και τελικά πέρασαν τον Ιούλιο και τον μισό Αύγουστο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο ένας νοσηλευόμενος έπειτα από καρδιακή εμβολή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και οι υπόλοιποι με την αγωνία για τον άνθρωπό τους.

Μέσα στην ατυχία του, ο Ανδρέας στάθηκε τυχερός. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μάλιστα βρισκόταν σε λιμάνι της Κρήτης. Ο γιατρός του καραβιού τον διασωλήνωσε άμεσα. Η διακομιδή του στο Ηράκλειο έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι, κέρδισε ο Ανδρέας την πρώτη μάχη.

Ακολούθησε, όμως, πραγματικός πόλεμος για την επιβίωσή του.

Με την εξαιρετική, άριστη, αντιμετώπιση από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ, ο Ανδρέας τα κατάφερε! Αποδείχθηκε παλικάρι! Μαχητής! Αλλά και τυχερός, διότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, από τον διοικητή Γιώργο Χαλκιαδάκη έως τους νοσηλευτές της ΜΕΘ, της Καρδιολογικής και της Πνευμονολογικής Κλινικής έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Όπως πράττουν με κάθε ασθενή!

Ο Ανδρέας επέστρεψε στο σπίτι του. Ακόμα έχει να διανύσει κάποια μέτρα για να γίνει ακριβώς όπως τον ήξεραν η οικογένειά του, οι συνεργάτες του, οι φίλοι του. Αλλά μέσα από την περιπέτειά του έβγαλε πολλά συμπεράσματα. Κατάλαβε πόσο σημαντική είναι κάθε στιγμή. Όπως αντιλήφθηκε ότι το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ μπορεί να κάνει θαύματα όταν του παρέχονται από την πολιτεία όλες οι δυνατότητες. Το “ευχαριστώ” προς όλους ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να πει με τη βραχνή φωνή του, λόγω της περιπέτειάς του. Αλλά είναι βέβαιο ότι ο Ανδρέας θα επιστρέψει στο Ηράκλειο. Για να ευχαριστήσει όσους πολέμησαν στο πλευρό του, για ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει στη ζωή ενός ανθρώπου: την υγεία. Όπως, βέβαια, θα ευχαριστήσει και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον! Ούτως ή άλλως, ο Ανδρέας πάντα διακρινόταν για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τον σεβασμό προς όλους και την αναγνώριση κάθε στήριξης, άμεσης ή έμμεσης, που του πρόσφερε κάποιος φίλος ή, γνωστός…