Θάνος Πλεύρης: «Παράθυρο» για νέα σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Στην τηλεόραση του Open μίλησε το πρωί της Δευτέρας (15/11) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, όπου όχι μόνο δεν απέκλεισε την λήψη νέων σκληρών μέτρων προς του ανεμβολίαστους πολίτες της χώρας, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Αυστρίας, αλλά ξεκαθάρισε πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί.

«Οποιοδήποτε μέτρο κι αν χρειαστεί, όσο περιοριστικό κι αν είναι που αφορά ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί η κυβέρνηση, θα το πάρει. Δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω πίεση μέτρων και περιορισμών τους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες».

Την ίδια στιγμή ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως τα μέτρα δεν έχουν στόχο την τιμωρία όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά την προστασία τους, μιας και όπως τόνισε εκείνοι είναι που προκαλούν πίεση στις ΜΕΘ, αφού στις ΜΕΘ νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι κατά κύριο λόγο.

Τι συμβαίνει με την επίταξη των γιατρών

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην επίταξη ιδιωτών γιατρών επαναλαμβάνοντας την θέση πως μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει, μιας και όλα δείχνουν πως έχει δοθεί παράταση στο «τελεσίγραφο» από πλευράς κυβέρνησης.

«Ήδη οι σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και καθημερινά μας έρχονται ονόματα γιατρών που θέλουν να έρθουν στο ΕΣΥ. Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής και στη συνέχεια θα πάμε με την επίταξη υπηρεσιών. Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους, επιθυμία μας είναι να εξαντλήσουμε την εθελοντική παρουσία των γιατρών. Υπάρχει μια κινητικότητα μέσα στην εβδομάδα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τα κενά ξεκινώντας από τη Θεσσαλία και τη βόρεια Ελλάδα αλλά το μέτρο μπορεί να επεκταθεί αν χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.