Θέρμο: Καταγγελίες για το θάνατο του ποδηλάτη – Χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, στο Θέρμο η είδηση ότι στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε κάλυψη από ασθενοφόρο το απόγευμα της Κυριακής, όταν έγινε το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε 48χρονος ποδηλάτης.

Οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας καλύπτονται από δύο συμβασιούχους, οι οποίοι από μόνοι τους δεν επαρκούν ώστε να υπάρχει επαρκής κάλυψη καθημερινά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με σύμβαση είχε προσληφθεί και μία τρίτη οδηγός, η οποία όμως μετατέθηκε στην Πάτρα.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, για να φτάσει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο στην περιοχή του Θέρμου, χρειάζονται περίπου 25 – 30 λεπτά και πρόκειται για πολύτιμο χρόνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε κάποιες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός που εφημέρευε στο Κέντρο Υγείας Θέρμου, την ώρα του δυστυχήματος, όταν πληροφορήθηκε για το περιστατικό και γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε κάλυψη με ασθενοφόρο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πήρε το αυτοκίνητό του και μετέβη ο ίδιος στο σημείο για δώσει τις πρώτες βοήθειες στον 48χρονο.