Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Κίνα

Ανεβαίνει επικίνδυνα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2020, την ώρα που το Πεκίνο προσπαθεί να εξαλείψει την μετάλλαξη Όμικρον, τρείς εβδομάδες πριν φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα εντοπίστηκαν 223 νέα κρούσματα covid-19, από τα οποία τα 80 στην πόλη Τιανζίν, που πλήττεται σοβαρά από την πανδημία και άλλα 9, εκ των οποίων και ένα κρούσμα της  Όμικρον, στο νότιο τμήμα της χώρας και συγκεκριμένα στην Καντόν.

Παράλληλα 68 άλλες νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν στην κεντρική επαρχία Χενάν, όπου έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα μερικού lockdown και έχει ξεκινήσει μαζική εκστρατεία τεστ για πολλά εκατομμύρια κατοίκους.

Στη Ζουχάι, στα σύνορα με το Μακάο, οι κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να αποφεύγουν να ταξιδεύουν εκτός της πόλης μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων της  Όμικρον, ενώ από την Δευτέρα ξεκινάει εκστρατεία τεστ για όλους τους κατοίκους, με τα σχολεία να κλείνουν.

Την ίδια στιγμή έγιναν γνωστά 60 νέα εισαγόμενα κρούσματα, παρά το γεγονός ότι η Κίνα διατηρεί αυστηρούς ελέγχους εισόδου στη χώρα, μεταξύ των οποίων μείωση του αριθμού των πτήσεων, ενώ ισχύει και η απόφαση όπου διακόπτονται τα δρομολόγια από περιοχές μέσω των οποίων εισάγονται πολλά κρούσματα cοvid-19 στην χώρα.

Οι αθλητές και οι αντιπροσωπείες των χωρών έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και εισέρχονται αμέσως σε μια αυστηρά ελεγχόμενη φούσκα, που τους διαχωρίζει εντελώς από τον υπόλοιπο πληθυσμό.