Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Κάμψη του ιού από βδομάδα

Κάμψη του ιού προβλέπει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως είναι υπαρκτή η ανάγκη για άνοιγμα της αγοράς προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού εντός των σπιτιών. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής τόνισε ότι «θα υπάρχει μια κάμψη του ιού σε 1-2 εβδομάδες και ίσως να αρχίσουμε να τη βλέπουμε από την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετάδοση μέσα στα σπίτια. Άρα πρέπει να μειώσουμε αυτές τις επαφές».

Επιπλέον, πρότεινε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου για τις μικρές επιχειρήσεις, με ραντεβού και SMS στο 13032 στις μεγάλες πόλεις ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα συνωστισμού και ελεύθερα στις κωμοπόλεις. Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, καθώς όπως τόνισε, η πιθανότητα μετάδοσης έξω είναι μικρότερη. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό τους