Θλίψη για την απώλεια και 15ου εργαζομένου στα νοσοκομεία

Μακραίνει η μακάβρια λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και αυξάνονται οι υγειονομικοί υπάλληλοι που έχασαν τη μάχη με τη νόσο, την οποία πολέμησαν στην πρώτη γραμμή. Στο νοσοκομείο Φλώρινας κατέληξε ένας 59χρονος νοσηλευτής.

«Χάσαμε σήμερα τον 15ο συνάδελφο από κορωνοϊό και διασωληνώθηκε και 13ος.  Δυστυχώς, ο τραγικός κατάλογος με τους υγειονομικούς που χάνουν τη ζωή τους, δεν έχει τελειωμό. Μετράμε ήδη 15 νεκρούς», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Σήμερα κατέληξε ένας ακόμη πολεμιστής της δημόσιας υγείας. Νοσηλευτής, 59 ετών, πατέρας δύο παιδιών, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Φλώρινας. Νοσηλευτής χειρουργείου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το νέο θύμα της πανδημίας προσβλήθηκε από τη νόσο και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο που εργαζόταν. Στις 29 Νοεμβρίου, η υγεία του επιβαρύνθηκε. Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη επειδή το νοσοκομείο της Φλώρινας δεν διαθέτει ΜΕΘ για τον Covid-19 παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Μάρτιο ήταν από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές.

«Τελικά, δεν τα κατάφερε. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Είναι για εμάς θύμα πολέμου. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος και συλλυπήθηκε την οικογένεια του 59χρονου.

Διασωληνώθηκε και 13ος υγειονομικός

Τα δυσάρεστα μαντάτα, όμως, συνεχίστηκαν. Στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου διασωληνώθηκε ένας 62χρονος γιατρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ της Αλεξανδρούπολης.  

 «Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Βάζουμε κάθε ημέρα το κεφάλι μας στον ντορβά και το μόνο που εισπράττουμε από τη πολιτεία είναι λόγια συμπάθειας και χειροκροτήματα. Δεν ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη τα συλλυπητήρια για τους μαχητές της υγείας. Δεν βλέπουμε καμία πρωτοβουλία για την ψήφιση νόμου που θα χαρακτηρίζει το θάνατο των συναδέλφων ως εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση. Καμία πρόβλεψη για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για μονιμοποίηση των εκτάκτων, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων», επεσήμανε ο Μιχάλης Γιαννάκος και διερωτήθηκε: «Τι άλλο πρέπει να πάθουμε για να συγκινηθεί η πολιτεία;».