Θρήνος και στην Καβάλα για εργαζόμενο στο νοσοκομείο που κατέληξε από κορωνοϊό

Άλλος ένας εργαζόμενος, σε δομή υγείας, έφυγε πρόωρα από τη ζωή, εξ αιτίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για 52χρονο, διοικητικό υπάλληλο στο νοσοκομείο της Καβάλας.  

Ο προϊστάμενος του πρωτοκόλλου έδωσε αρκετές ημέρες τη μάχη για τη ζωή του. Πάλεψε σκληρά στη ΜΕΘ, του νοσοκομείου, στο οποίο πρόσφερε επί χρόνια τις υπηρεσίες του. Αλλά, δυστυχώς, στο τέλος, λύγισε.

«Χάσαμε, άλλον ένα συνάδελφό μας», έλεγαν με πρόδηλη τη στενοχώρια τους, αλλά και την πικρία τους, εργαζόμενοι στο ίδιο νοσοκομείο. Πρόκειται ακόμα ένα θύμα της πανδημίας στον χώρο των υγειονομικών υπαλλήλων. Είτε αναφερόμαστε σε γιατρούς, είτε σε νοσηλευτές ή διοικητικό προσωπικό.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις στις ειδικότητες. Ούτε στις ηλικίες. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, οι υγειονομικοί υπάλληλοι, σε όλο τον κόσμο, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα. «Χτυπάει όλους τους υγειονομικούς. Μετράμε πολλούς νεκρούς και διασωληνωμένους συναδέλφους. Δεν είναι, όμως, όλα θέμα τύχης», σχολιάζουν συνάδελφοι του 52χρονου από την Καβάλα.

Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν για τα λάθη και τις παραλήψεις της πολιτείας. «Μας στέλνουν στο πόλεμο ως πρόβατα επί σφαγή. Δεν έχουν τη γενναιότητα να παραδεχτούν και να διορθώσουν τα σφάλματα. Τα αρνούνται, προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους  συναδέλφους που νόησαν. Φτάνουν σε σημείο να κάνουν  Ένορκη Διοικητική Εξέταση  εναντίον συναδέλφων που νοσούν για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους», λένε όσοι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στις υγειονομικής δομές όλης της χώρας και με σαφή πρόθεση να φωτογραφίσουν και τον Άγιο Σάββα, παρά τις διαψεύσεις ότι διατάχθηκε ΕΔΕ για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που προσβλήθηκαν Covid – 19!!!