Θ. Ρόζενμπεργκ: Νικήθηκε από καρκίνο ο ιδρυτής των ”Γιατρών του κόσμου”

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο γιατρός Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, έπειτα από ανελέητα  σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ο γιατρός της γενιάς – και ας μας επιτραπεί- και της καρδιάς μας λίγο αφότου άφησε πίσω του το χειρουργικό του νυστέρι έδωσε την τελευταία άνιση μάχη του. 

Πρόεδρος για πολλά χρόνια των Γιατρών του Κόσμου, ταξίδεψε και χειρούργησε στους πιο επικίνδυνους και φτωχούς τόπους, στα πεδία πολέμων και πείνας. Στάθηκε με συνέπεια δίπλα στους πρόσφυγες, στους μετανάστες στους αληθινά ευάλωτους.

Η πολύχρονη παρουσία του στο Λαϊκό Νοσοκομείο ήταν πάντα ξεχωριστή και η αποδοχή του από όλο το προσωπικό, τους γιατρούς αλλά ειδικά τους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο, ήταν εντυπωσιακή. Κράτησε το τιμόνι του ΚΕΕΛΠΝΟ στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αγωνίστηκε να μετατρέψει αυτόν τον γεμάτο διαφθορά και διαπλοκή φορέα, σε εργαλείο χρήσιμο για τη δημόσια υγεία, χωρίς ποτέ να ξεφύγει από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.

Η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και οι εκατοντάδες πρώην ασθενείς του έχασαν ένα πολύτιμο άνθρωπο που τίμησε πριν από κάθε τι άλλο την ιατρική του αφοσίωση.