Κορωνοϊός: Ανακοινώνεται σκληρό lockdown σε Ιωάννινα, Κάλυμνο

Αντίστροφη μέτρηση για νέα σκληρά μέτρα σε Ιωάννινα και Κάλυμνο εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στις 10 το πρωί.

Όπως είναι ήδη γνωστό οι 13 περιοχές που προβληματίζουν έντονα τόσο την Επιτροπή του υπ. Υγείας όσο και την ηγεσία του, είναι η Αχαΐα, η Εύβοια, το Ρέθυμνο, η Ηλεία, η Κορινθία, η Θάσος, η Αργολίδα, η Βοιωτία, η Κεφαλλονιά, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή στην Αττική η κατάσταση φαίνεται να έχει μια σταθερή τροχιά, όμως δεν πρέπει να μας ξεγελά καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» έχει βάλει το χεράκι της. 

Από την μια, δηλαδή, δεν έχουν γίνει αρκετά τεστ, ενώ από την άλλη ίσως έχει κρατήσει στο σπίτι και όσους νοσούν το τελευταίο διάστημα.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα μέτρα τελικά που πάρθηκαν παρά τα μπρος πίσω (κλείσιμο λιανεμπορίου – σχολείων) και ότι τελικά οι πολίτες στο 3ο κύμα σε σχέση πάντα με το 2τερο φαίνεται ότι προσέχουν πολύ περισσότερο.

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα πάντως θα τα εξετάσει η Επιτροπή το πρωί της Παρασκευής, ενώ η ερχόμενη εβδομάδα θα κρίνει και το μέλλον του lockdown στην Αττική.