Κατέληξε και άλλος νοσηλευτής από κορωνοϊό

Τον ένα συνάδελφό τους, μετά από τον άλλον, χάνουν εξ αιτίας του Covid – 19 οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Το τελευταίο θύμα της πανδημίας είναι ένας 48χρονος νοσηλευτής από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Γεωργιάδης ήταν προϊστάμενος του τμήματος βραχείας ογκολογίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σε ένα χρόνο επρόκειτο να βγει σε σύνταξη. Για να χαρεί την οικογένειά του, τα τέσσερα παιδιά του. Δυστυχώς, του στέρησε το δικαίωμα ο κορωνοϊός.

«Σήμερα, η οικογένεια του νοσοκομείου Παπαγεωργίου θρηνεί για το χαμό του Γιώργου Γεωργιάδη. Νοσηλευτής, προϊστάμενος τομεάρχης, ένας χαρούμενος άνθρωπος. Πρωτεργάτης στο στήσιμο αυτού του νοσοκομείου (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες όλοι ξέρουμε τι πρόσφερε για αυτό) που πραγματικά έδωσε τη ζωή του», έγραψε στα social media ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για τον συνάδελφό του, που έδωσε πολυήμερη μάχη με τον Covid – 19, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν.

Την προηγούμενη Κυριακή πάλευαν για τη ζωή τους διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 10 μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων. Μέσα σε 48 ώρες χάθηκαν δύο εξ αυτών. Τα θύματα ανέβηκαν ήδη στα οκτώ, δύο από το νοσοκομείο Δράμας, άλλα δύο από την Καβάλα, ένα από το ΑΧΕΠΑ, ένα από το Παπαγεωργίου, ένα από την Καστοριά, ένα από τον Άγιο Παντελεήμονα.

Νοσούν 2.000 υγειονομικοί υπάλληλοι

«Να ευχηθούμε περαστικά στους συναδέλφους. Ελπίζουμε, όταν τα καταφέρουν, να μην τους καλέσουν σε απολογία οι διοικήσεις των νοσοκομείων τους, επειδή κόλλησαν κορωνοϊό. Το  κάνουν τελευταία  διοικήσεις  νοσοκομείων με ασθενείς συναδέλφους. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άγιο Σάββα, από τον οποίο έστειλαν γραπτή κλήση σε απολογία, μα και σε άλλα νοσοκομεία που επέλεξαν προφορικές κλήσεις για να μην μαθευτεί η μεθόδευσή τους.  Οι απολογίες, γίνονται κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Υγείας. Αντί να πουν περαστικά στους συναδέλφους, τους στοχοποιούν για να καλύψουν δικές τους αδράνειες», αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Συνολικά, από κορωνοϊό νοσούν αυτές τις ημέρες 2.000 εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία. Εκ των οποίων οι 50 νοσηλεύονται.

«Είναι επικίνδυνες και ακατανόητες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ να επιστρέφουν οι νοσούντες συνάδελφοι στη δουλειά στις 14 ημέρες με θετικό τεστ, αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα τρεις ημέρες.  Αυτή η απόφαση δεν είναι επιστημονική αλλά πολιτική για να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.