Κομισιόν- Κορωνοϊός: Επιπλέον εμβόλια και ταχύτερη παράδοση από την AstraZeneca

Η πρόεδρος της της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως έγινε συμφωνία με την AstraZeneca για την ταχύτερη παράδοση των εμβολίων, καθώς και για να σωθούν περισσότερες δόσεις εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την συμφωνία, η εταιρία θα παραδώσει 9.000.000 επιπλέον δόσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021, φτάνοντας συνολικά στις 40.000.000 δόσεις εμβολίου για τις ανάγκες των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, προγραμματίστηκε οι δόσεις των εμβολίων να παραδοθούν μια εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος του χαμένου εδάφους στη διαδικασία του εμβολιασμού, αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν.

Εκτός από το θέμα των δόσεων και των ταχύτερων παραδόσεων, στο μήνυμά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε πως η AstraZeneca αναμένεται να επεκτείνει τη συνολική της παραγωγικότητα στην Ευρώπη.

«Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για τα εμβόλια», δήλωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ευρωπαία επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, με τη σειρά της έστειλε μήνυμα στο Twitter δηλώνοντας «ενθαρρυντικά νέα και ένα βήμα μπροστά στις σχέσεις με την AstraZeneca».