Μυτιλήνη: Δύο νέες σεισμικές δονήσεις 4,8 και 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ νωρίς το πρωί- Η δήλωση του Ε. Λέκκα

Οι δονήσεις ακολούθησαν τον σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 07:46 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Λέσβου.

Ειδικότερα, στις 07:47 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,8 στην κλίμακα Ρίχτερ, σε απόσταση 232 χλμ. A/BA της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 46 χλμ. Ν/ΝΔ της Μήθυμνας. Στις 08:00 ώρα Ελλάδος, ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,5 Ρίχτερ, σε απόσταση 231 χλμ. Α/ΒΑ της Αθήνας, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 46 χλμ. Δ/ΝΔ της Μυτιλήνης.

H δήλωση του επικεφαλής του ΟΑΣΠ , Ευθύμη Λέκκα

Καθησυχαστικός για το σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς νωρίτερα στη Λέσβο εμφανίστηκε ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας


Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας μιλώντας στο MEGA η σεισμική δόνηση που ταρακούνησε το νησί της Λέσβου, ήταν μεταξύ 4, 9 και 5, 1 βαθμών Ρίχτερ. «Είναι ένας σεισμός που σημειώθηκε στα νότια παράλια της Λέσβου, ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια του σεισμού του 2017 των 6, 5 Ρίχτερ διότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα. Είναι ένας σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη τη Λέσβο, αλλά κυρίως στα παράλια του νησιού. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου» δήλωσε σχετικά ο κ. Λέκκας. Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό αλλά θα πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες για να δούμε ακριβώς πως εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία.