Κορωνοϊός- Δρομοκαΐτειο: «Ανεξέλεγκτη» η κατάσταση με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται- Πέθανε μια νοσηλευόμενη

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα έφτασαν τα 24 και από αυτά τα 2 είναι εργαζόμενοι.

Επίσης, οι περισσότεροι θετικοί ασθενείς είχαν εμβολιασθεί τρείς ημέρες πριν τη δεύτερη δόση από εμβόλια που περίσσεψαν.

«Χθες βράδυ τρείς ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και διεκομίσθησαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύονται. Χαρακτηριστικό ήταν η έκκληση του ΕΟΔΥ να μην διακομισθεί ο τρίτος ασθενής παρά το χαμηλό κορεσμό λόγω έλλειψης χώρου στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τελικά μετά τις εκκλήσεις του νοσοκομείου τον δέχθηκαν», επεσήμανε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ πέθανε μια νοσηλευόμενη από το γηροψυχιατρικό τμήμα, όπου υπάρχει η διασπορά. Τονίζεται, ότι η ασθενής είχε κάνει rapid test στο οποίο βρέθηκε αρνητική.

«Γιατροί δεν υπάρχουν, νοσηλευτές δεν υπάρχουν, εργαστήρια δεν υπάρχουν, οξυγόνο δεν υπάρχει. Στο γηροψυχιατρικό τμήμα είναι ακόμη 15 ασθενείς αρνητικοί. Είναι όμως πια πιθανόν κάποιοι να νοσήσουν λόγω της διασποράς», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια των νοσηλευτών που βρίσκονται μόνο τρεις στη βάρδια, χωρίς κανέναν γιατρό, να προσφέρουν νοσηλεία μπαίνοντας στους θαλάμους των θετικών κρουσμάτων με συμπτώματα κορωνοϊού και ψυχικά ασθενείς από τις μπαλκονόπορτες για να μην μολύνουν και τους άλλους ασθενείς. Τρεις νοσηλευτές στη βάρδια για θετικούς και αρνητικούς στο κορωνοϊό ψυχικά ασθενείς που οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι με σοβαρά παθολογικά προβλήματα. Επίσης με εισαγγελική παραγγελία εισάγονται πια  ψυχικά ασθενής διεγερτικοί για εγκλεισμό.  Ανακαλύπτονται στο εφημερείο με το τεστ. Πολύ δύσκολη η προσπάθεια των νοσηλευτών να τους καθηλώσουν στα κρεβάτια τους με τις στολές προστασίας. 

«Σήμερα μεσημέρι υπάρχει σύσκεψη για τον τρόπο διαχείρισης αυτής της ανεξέλεγκτης κατάστασής. Καμία ενημέρωση στους συγγενείς», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.