Κορωνοϊός: Πονοκέφαλος για τα νοσοκομεία- Πάνω από 900 εισαγωγές το τελευταίο 48ωρο

Πονοκέφαλος έχει δημιουργηθεί το τελευταίο 48ωρο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), καθώς σημειώθηκαν συνολικά στην χώρα 937 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός αυτός των εισαγωγών προκάλεσε «μάχη» για το ΕΚΑΒ για να οργανώνει τις διακομιδές προς τα νοσοκομεία, στα Επείγοντα που υποδέχονταν κατά δεκάδες τους ασθενείς και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που αναζητούσαν ελεύθερο κρεβάτι για τα βαριά περιστατικά.

Δύσκολα ήταν τα πράγματα στην Αττική, καθώς χθες και προχθές εισήχθησαν μόλις 520 ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Σημειώνεται ότι οι διασωληνωμένοι χθες ανήλθαν σε 564, συνεχίζοντας τη σταθερά ανοδική πορεία τους.

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό έχουν φτάσει τους 4.326, με τους 1.001 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων, θαλάμους αρνητικής πίεσης. 

Στα νοσοκομεία της Αττικής οι ασθενείς με Covid-19 έχουν ξεπεράσει τους 2.220, με τους 342 να νοσηλεύονται σε μονάδες

Άλλοι 738 νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Μακεδονίας και της Θράκης, με την πίεση να είναι πιο μεγάλη σε αυτά της Θεσσαλονίκης

Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, τα αρνητικά πρωτεία στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 κρατά σταθερά η Αχαΐα. Συνολικά στα νοσοκομεία της 5ης και 6ης Υγειονομικης περιφέρειας νοσηλεύονται 824 ασθενείς

Τέλος, στην Κρήτη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι συνεχείς με μικρή αύξηση, καθώς οι νοσηλευόμενοι έχουν φτάσει τους 120.