Όπως όλα δείχνουν τα Κορωνοπάρτυ των τελευταίων εβδομάδων καταρρίπτουν το σχέδιο για Πάσχα στο χωριό και έρχεται στην επιφάνεια το Πάσχα στην πόλη, ένα σχέδιο παρόμοιο με αυτό των Χριστουγέννων.
Ειδικοί και κυβέρνηση διαπιστώνοντας πως το τρίτο κύμα της πανδημίας επιμένει και προκειμένου να μη τεθεί εν αμφιβόλω το άνοιγμα των σχολείων, της εστίασης και το ασφαλές ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, θεωρούν πως το Πάσχα δεν πρέπει να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί που θα ταξιδέψουν από τα αστικά κέντρα σε μικρές πόλεις και χωριά της περιφέρειας να γίνουν εστίες μετάδοσης του ιού στις συγκεκριμένες περιοχές.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε φρένο στις εκτιμήσεις για το Πάσχα, υπογραμμίζοντας πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν τις σχετικές αποφάσεις.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδηθεί το καλοκαίρι και γι’ αυτό φαίνεται πως στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων το Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις με την πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις αλλά και τον εορτασμό της Ανάστασης και ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που προκρίνεται είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιλέγεται το Πάσχα στην πόλη και η μετακίνηση 6 στο 13033 για εορτασμό σε σπίτια αλλά με λίγα άτομα στο πασχαλινό τραπέζι.
Ενδεχομένως να υπάρξει παράταση της απαγόρευσης για μετά τις 9 καθώς οι λειτουργίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ολοκληρώνονται πιο αργά.
Αναφορικά με τις Εκκλησίες, η σκέψη είναι να λειτουργήσουν σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης δεν υπάρχει πιθανότητα να επαναλειτουργήσει η εστίαση πριν το Πάσχα.
Εν τω μεταξύ δεν αποκλείεται τον οδικό χάρτη για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά το Πάσχα να το ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να γίνει σαφές τι και πότε θα ανοίξει.