Μισό εκκατομύριο εμβολιασμοί στην χώρα μας μέχρι το Σάββατο

Φανερά χαρούμενος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ήταν κατά την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη, κατά την οποία επισκέφτηκε τα νοσοκομεία, εμβολιαστικά κέντρα και κέντρα υγείας.

Την ικανοποίησή του έδειξε ο υπουργός με την προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα καθώς η Ελλάδα αναμένεται να πιάσει το στόχο των 500.000 εμβολιασμών μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε δηλώσεις, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». «Μέχρι το Σάββατο θα έχουν γίνει στη χώρα μας 500.000 εμβολιασμοί» τόνισε. Καθώς θα έρχονται περισσότερα εμβόλια, θα αυξάνονται και οι ροές προς τα εμβολιαστικά κέντρα το επόμενο διάστημα, πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα (15/02/2021) θα προστεθούν νέες εμβολιαστικές γραμμές και κέντρα στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν 52 στην πόλη.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, επίσης στις «φορητές ΜΕΘ» με τις οποίες εξοπλίζονται τρία νοσοκομεία, το «Γ. Γεννηματάς», ο «Άγιος Δημήτριος» και το Πανεπιστημιακό της Πάτρας. Πρόκειται για έξι φορητές ΜΕΘ, δωρεά της Stoiximan, οι οποίες αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο συγκεκριμένο νοσοκομειακό εξοπλισμό και μπορούν να μεταφερθούν στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Τέλος, ζήτησε την εφαρμογή των μέτρων από όλους και ευχαρίστησε τους υγειονομικούς για τη μάχη που δίνουν, σημειώνοντας πως έχουν προστεθεί στο ΕΣΥ 10.000 άτομα, το τελευταίο διάστημα.