Μιχάλης Τρεμόπουλος: On air σύλληψη μετά από διαμαρτυρία για κοπή δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 14 διαδηλωτών που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν το πρωί, στη διάρκεια διαμαρτυρίας, να εμποδίσουν συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης να προβεί σε κοπή δέντρων, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της πόλης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, στο βίντεο του ΟΡΕΝ αστυνομικοί επιχείρησαν αρχικά να απομακρύνουν τον Μιχάλη Τρεμόπουλο επιτρέποντας του, στη συνέχεια, να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο και να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό. Όταν, όμως, η συνέντευξη ολοκληρώθηκε αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί, με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛΑΣ κυριολεκτικά να τον σύρουν μέχρι το περιπολικο.

Η διαμαρτυρία των μελών των οικολογικών οργανώσεων για την κοπή 41 δένδρων από το σημείο είχε ξεκινήσει από τις 7 το πρωί της Δευτέρας μετά από ανάλογη δράση την Παρασκευή. Οι οργανώσεις των οικολόγων είχαν προσφύγει και στη δικαιοσύνη με δικαστήριο να απορρίπτει την αίτηση ανακοπής της απόφασης για κοπή των δέντρων

Σύμφωνα με αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, τα δέντρα πρέπει να κοπούν γιατί είναι επικίνδυνα και άρρωστα.

Σε βάρος των 14 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο να αντιμεωπίζει επιπλέον κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με την αυτόφωρη διαδικασία.

Δυασρέσκεια Ζέρβα

Στο μεταξύ, τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση, με τις προσαγωγές μελών οργανώσεων -μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου- που διαμαρτύρονταν για τις παρεμβάσεις κοπής επικίνδυνων δέντρων είχε εκφράσει νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Με πληροφορίες από voria.gr