Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού – Γιατρός οικειοποιήθηκε δείγμα από ασθενή με κορωνοϊό

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα μπαίνει το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, καθώς υπήρξε καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και νόσησης. Εκτός από την Κοζάνη, την Καβάλα, τη Δράμα, τη Σαντορίνη και την Καρδίτσα, στο στόχαστρο μπαίνει και το Μεσολόγγι, ενώ ερευνώνται καταγγελίες και σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα μπαίνει το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, καθώς υπήρξε καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού. 

Συνάδελφός της στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορωνοιό για να το καταγράψει ως δικό της και να της δοθεί πιστοποιητικό νόσησης. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, παρακλάδια των κυκλωμάτων με πλαστά πιστοποιητικά έχουν εντοπιστεί σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Στον Εισαγγελέα προσφεύγει σήμερα με ομόφωνη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις «ψευδείς κι αντεπιστημονικές ειδήσεις που διαρρέονται στο διαδίκτυο σχετικά με τα εμβόλια».

Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά ανθρώπων που αρνούνται να διασωληνωθούν, να μεταγγιστούν από εμβολιασμένους αλλά και πιο ήπιες… αντιδράσεις όπως η άρνηση διενέργειας rapid test με ρινικό επίχρισμα αφού «η μπατονέτα που χρησιμοποιείται περιέχει καρκινογόνο ουσία».

«Δεχόμαστε πολλές και συγκεκριμένες καταγγελίες Το ζητούμενο είναι να σταματήσει αυτό το πανελλαδικό κύκλωμα που δρα σε δύο επίπεδα. Το ένα αφορά την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού και το άλλο τη διασπορά αυτών των ψευδών και αντιεπιστημονικών πληροφοριών», επεσήμανε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

Υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά

Εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter. 

«Τα “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Έδωσα εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα», έγραψε ο υπουργός.

Με αφορμή τις καταγγελίες για «μαϊμού» πιστοποιητικά, χθες ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τη Βουλή πως ανάμεσα σε αυτούς που έχουν λάβει πλαστά έγγραφα από το ΚΥ στον Παλαμά, είναι και υγειονομικοί.

«Υπάρχει πρόβλημα διότι δυστυχώς μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν υγειονομικοί και από άλλες ΥΠΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντά τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε όλους όσοι υγειονομικοί έχουν πάρει ψεύτικα πιστοποιητικά να το αναφέρουν.

«Να το πούνε, είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε. Λυπούμαστε, διότι είναι μια πράξη μεγίστης απαξίας να πηγαίνει κάποιος ψευδώς να πάρει ένα πιστοποιητικό. Δίνει ροπή προς μια εγκληματική πράξη», προσέθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι συνολικά οι παραπάνω εμβολιασμοί στην Καρδίτσα είναι 31.000 και όχι 40.000 όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, ενώ σχετικά με την υπάλληλο ήδη έχουν προβλεφθεί κυρώσεις και έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά της.