Μπουρλά: Έρχεται το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό και εμβόλιο για την Όμικρον

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, την Άνοιξη θα είναι διαθέσιμο το χάπι της Pfizer κατά του κορονοϊού, ενώ διευκρίνισε ότι το θα πρόκειται για χάπι για θεραπεία όσων νοσούν με κορονοϊό και όχι για την πρόληψη για να μην νοσήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, από τους δέκα ασθενείς που θα το πάρουν, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείοΤο κόστος του φαρμάκου θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από του εμβολίου.

Έρχεται εμβόλιο για την μετάλλαξη Όμικρον

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε επίσης πως η Pfizer ήδη έχει ξεκινήσει να παρασκευάζει εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Τόνισε ωστόσο ότι, αν και θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

«Έχω κάνει ήδη την τρίτη δόση»

«Έχω κάνει την τρίτη δόση. Οι πρώτες εργαστηριακές έρευνες και μελέτες δείξανε ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Οι δύο πρώτες δόσεις δεν προστατεύουν καλά από τον Όμικρον. Προστατεύουν πολύ καλά από τον Δέλτα. Η τρίτη δόση είχε τεράστια άνοδο της προστασίας. Ήταν περίπου ίδια με την προστασία που είχε κάποιος με τις δύο δόσεις για τον αρχικό ιό» τόνισε ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Πιθανό η μετάλλαξη Όμικρον να επικρατήσει

«Δεν είμαι βέβαιος, αλλά το πιο πιο πιθανό είναι ότι ο Όμικρον θα επικρατήσει. Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%» δήλωσε ο κ. Μπουρλά.