Μυτιλήνη: Υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα που εργάζεται στην υπηρεσία της Λέσβου υφίστατο το τελευταίο διάστημα έντονη πίεση από προϊσταμένους της

Πανικός επικράτησε την Τετάρτη το μεσημέρι στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης όταν υπάλληλος της υπηρεσίας κατέρρευσε στο γραφείο της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Η κοπέλα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες στο  περιστατικό, είχε έντονους σπασμούς και αυξομειώσεις στην πίεσή της γεγονός που προκάλεσε λιποθυμία.

Μπορεί το περιστατικό αυτό καθ’ αυτό να είναι αρκετά δυσάρεστο αφού αφορά την υγεία μιας νέας γυναίκας ωστόσο αν συνδυαστεί και με άλλα γεγονότα που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας και αφορούν τη συγκεκριμένη εργαζόμενη, η ιστορία αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η κοπέλα η οποία είναι μόνιμη υπάλληλος εδώ και αρκετά χρόνια στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό έντονη εργασιακή πίεση από προϊσταμένους της, οι οποίοι της φορτώνουν διάφορες αρμοδιότητες που δεν είναι δικές της.

Το άτυπο αυτό εργασιακό μπούλινγκ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες και ειδικά την Τετάρτη όταν της ζήτησαν να αναλάβει εργασία με αρκετή ευθύνη την οποία ωστόσο δεν γνώριζε καθόλου. Λίγη ώρα αργότερα  η κοπέλα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με συμπτώματα κρίσης πανικού.

Είναι απόλυτα κατανοητό το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ειδικά η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προβλήματα έλλειψης προσωπικού και μεγάλο φόρτο εργασίας. Αυτό ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τοξική συμπεριφορά απέναντι σε υπαλλήλους και εργασιακό μπούλινγκ σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία δεν έχουν συνδεθεί με το στενό περιβάλλον των «αρχών».  

Πηγή: stonisi.gr