Στο πλευρό των καθαριστών του Νοσοκομείου o Αυλωνίτης

‘Στο πλευρό των καθαριστών του Νοσοκομείου για εργασιακή αξιοπρέπεια και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους’ δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πιο συγκεκριμένα

Το Νοσοκομείο Κέρκυρας επισκέφθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συμβασιούχους της καθαριότητας, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Πέμπτη 9 Ιουνίου επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και προγραμματίζουν απεργιακή κινητοποίηση την 15η Ιουνίου 2022, διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη εργασία.
Ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης ενημέρωσε ότι ήδη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με στόχο την παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των νοσοκομείων. «Επειδή όμως στο Νοσοκομείο Κέρκυρας επιχειρήθηκε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας τον περασμένο Μάρτιο, η οποία απετράπη με τον αγώνα των εργαζομένων και τη στήριξή μας την τελευταία στιγμή, θα προβώ σε κοινοβουλευτικό έλεγχο για την αποτροπή τυχόν νέας προσπάθειας» ενημέρωσε τους εργαζόμενους.

Επιπλέον ο κ. Αυλωνίτης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των καθαριστών και καθαριστριών του Νοσοκομείου, για την παροχή βοήθειας με όποιο τρόπο εκείνοι επιλέξουν στο δικαστικό αγώνα για την εξασφάλιση της εργασίας τους. Και τέλος ανέφερε ότι θα πρέπει επιτέλους η διοίκηση του Νοσοκομείου να δώσει στη δημοσιότητα την οικονομοτεχνική μελέτη, αν έχει ζητηθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου ως ώφειλε, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει όφελος ή ζημία για το ελληνικό δημόσιο από την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας.

«Είμαι στο πλευρό των καθαριστών/καθαριστριών του Νοσοκομείου ξεκάθαρα και σταθερά, στον αγώνα τους για εργασιακή αξιοπρέπεια και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κρατά ομήρους με τρίμηνες συμβάσεις τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Κατέρρευσε ακόμη και το επιχείρημά τους για όφελος του ελληνικού δημοσίου καθώς διαθέτουμε ατράνταχτες αποδείξεις για εκτόξευση του κόστους από τις ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα των νοσοκομείων. Για τους λόγους αυτούς θα επιμείνουμε στην άμεση διευθέτηση του ζητήματος που ανέκυψε από την ακατανόητη εμμονή της κυβέρνησης και ζητάμε νέα παράταση και νομοθετική ρύθμιση, ώστε να δοθεί δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων στα Νοσοκομεία», δήλωσε ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης.

Πηγή: corfupress.com