Νέα σκλήρυνση των μέτρων. Περισσότερη μάσκα και λουκέτο στις 10 το βραδυ

Την «πεπατημένη» μέθοδο της αυστηροποίησης των μέτρων κατά της διασποράς του covid-19, αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα των επιχειρήσεων.

Κι αυτο θα συμβεί, επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί με την διαμορφωθείσα κατάσταση και έχει χαλαρώσει αισθητά την ατομική του προστασία, ειδικά στην Αττική.

Συνέπεια τούτου είναι η αυξητική τάση των μολύνσεων, η οποία δυστυχώς, φαίνεται να ανησυχεί μόνο τους ειδικούς και όχι το ευρύ κοινό

Δείτε σκεπτικό που πέρασαν σήμερα στην δημοσιότητα, μέσα από φτηνές διαρροές «πληροφοριών»:

Μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, θεωρούν ότι τα μέτρα δεν είναι πλήρως αποτελεσματικά, αλλά επιδρούν μόνο κατά 50% στη μείωση της μεταδοτικότητας.

Γι αυτο και η επιτροπή των ειδικών προτείνει στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτακη, νέα και πιο αυστηρά μέτρα σε περίπτωση που δεν μειωθεί ο αριθμός των μολύνσεων στην Αττική, όπου εντοπίζεται και το μεγάλο πρόβλημα της διασποράς.

  1. Καθολική χρήση της μάσκας, παντού και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός από όσα σημεία είναι ήδη υποχρεωτική (πλατείες, ουρές αναμονής, στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς).
  2. Κλείσιμο καταστημάτων από τις 10 το βράδυ. Δηλαδή, δύο ώρες νωρίτερα από ότι σήμερα. Ωστόσο, το μέτρο αυτό προβληματίζει τους ειδικούς καθώς θα δυσχέραινε κι άλλο τα οικονομικά προβλήματα των επιχειρηματιών, ενώ πιθανότατα να επικρατούσε και μεγαλύτερος συγχρωτισμός στους εξωτερικούς χώρους όπως είναι οι πλατείες.