Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση του προέδρου των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα»

Για τις 9 το πρωί της Τετάρτης στην Ευελπίδων ανανεώθηκε το «ραντεβού» των αλληλέγγυων στον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ Κώστα Καταραχιά, του μοναδικού επικουρικού γιατρού του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε μέχρι τον Οκτώβριο, όπως καταγγέλλεται, με αποτέλεσμα την απόλυσή του από το ΕΣΥ.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο έχει προκηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (9π.μ. – 11π.μ.), σε συνέχεια του πολυήμερου αγώνα που δίνει ενάντια στην παραπάνω απόφαση, καλώντας σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια, όπου καταθέτει προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσης του συνδικαλιστή.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και στις απεργίες μας, μπροστά, στην πρώτη γραμμή θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο μας Κώστα Καταραχιά. Αύριο Τετάρτη 31 Μάρτη, ημέρα της απόλυσης του Κώστα, μαζικά δίνουμε ραντεβού στα δικαστήρια της Ευελπίδων! Προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 9πμ-11πμ για τους συναδέλφους για να βρεθούμε στην Ευελπίδων στις 9.15π.μ. στηρίζοντας την δίκαιη αίτηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόλυσης που ζητάει το σωματείο μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Αναφορικά με τα συμβάντα της Τρίτης, οπότε και οι αστυνομικοί απώθησαν τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας για την απόλυση του συναδέλφού τους, ο Σύλλογος σημειώνει πως «όταν η μαζική πορεία μας έφτασε στο Υπουργείο Υγείας, ο Κικίλιας για πρώτη φορά δήλωσε ότι ήταν στο γραφείο του, όμως αντί για συνάντηση μαζί του έστειλε την αστυνομία να μας μεταφέρει την άρνησή του να μας δει και να συνομιλήσει μαζί μας και ακόμα χειρότερα να μεταφέρουν την απόφασή του ότι συμφωνεί με την απόλυση του Κ. Καταραχιά κάνοντας ξεκάθαρο ότι ο Κώστας Καταραχιάς απολύεται με πολιτική απόφαση του Κικίλια.

Τελικά ποιος δουλεύει στο υπουργείο Υγείας; η αστυνομία ή οι υπουργοί; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι να μιλούν με τους γιατρούς; Ο Κικίλιας και ο Κοντοζαμάνης για μια ακόμη φορά έδειξαν ότι έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια όλους τους υγειονομικούς και στέλνουν την αστυνομία να μιλάει με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές όταν πέρυσι μας “χειροκροτούσαν” υποκριτικά. Και δεν έμεινε εκεί ο Κικιλιας. Όταν, μετά από δύο νέα αιτήματα να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και όχι η αστυνομία, η απάντηση ήρθε πίσω από τα κλειστά ρολά από έναν συμβασιούχο (!) ότι το γραφείο του υπουργού επιμένει να μην δεχτεί κανέναν η οργή ξεχείλισε!

Το σωματείο μας και οι συμπαραστάτες απαιτήσαμε να μπούμε στο Υπουργείο και δεχτήκαμε την επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπιές και χημικά».

Σημειώνεται πως θέση υπέρ του κ. Καταραχιά έχουν λάβει τα μεγαλύτερα συνδικάτα στον χώρο της υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ) αλλά και η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κ.α. φορείς, ζητώντας να αρθεί η σε βάρος του απόφαση, η οποία μάλιστα έρχεται μετά τη μετακίνηση του γιατρού στο «Σωτηρία», παρότι αποτελεί αιρετό εκπρόσωπο των εργαζομένων στον Άγ. Σάββα, κίνηση που επίσης είχε καταγγελθεί ως εκδικητική, σε συνέχεια των παρεμβάσεων του πρώτου σε σχέση με όσα συνέβαιναν στο αντικαρκινικό νοσοκομείο το προηγούμενο διάστημα.

Ο συνδικαλιστής και το σωματείο είχαν δημοσιοποιήσει περιστατικά ενδονοσοκομειακής διασποράς ενώ είχαν στηλιτεύσει και τις ΕΔΕ κατά γιατρών για το «χτύπημα» του κορονοϊού στο νοσοκομείο, φέρνοντας τη διοίκηση του νοσηλευτηρίου προ των ευθυνών της.