Νέο αίμα έρχεται στην Ιατρική Λάρισας: Εμβληματική απόφαση για ίδρυση Αγγλόφωνου Ιατρικού Προγράμματος (φωτο – βίντεο)

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έλαβε μια εμβληματική απόφαση και ιδρύει Αγγλόφωνο Ιατρικό Πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές ξένων χωρών.

Την σημαντικότητα του γεγονότος αυτού για το Πανεπιστήμιο επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης -κτήριο Ιατρικής, Βιόπολη, στη Λάρισα.

Μάλιστα πρόκειται για το πρώτο περιφερειακό πανεπιστημιακό τμήμα που ιδρύει αγγλόφωνο πρόγραμμα.

Ο κ. Αθανάσιος Γιαννούκας πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και  καθηγητής αγγειοχειρουγικής, ανέφερε: «Νέοι φοιτητές θα έρθουν στην Λάρισα, καινούριο αίμα στην Ιατρική Σχολή και συνεργασίες ερευνητικές με ξένα πανεπιστήμια θα διδάξουν οι ομότιμοι καθηγητές. Θα μεταδώσουν τη γνώση τους. Το τμήμα Ιατρικής Λάρισας βρίσκεται στα 300-400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου Η στόχευση είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τμήματος».

Ο κ. Ζήσης Μαμούρης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σημείωσε: «Το εγχείρημα θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και θα βοηθήσει κι αλλά τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να ιδρύσουν αντίστοιχα τμήματα για να προβάλλουμε το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διεθνώς. Μεγάλο το εγχείρημα. Είναι το τέταρτο πρόγραμμα στην Ελλάδα και θεωρώ πως θα πάει εξαιρετικά».

Ο κ. Θεόφιλος Καραχάλιος, καθηγητής ορθοπεδικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας επισήμανε πως «Η Λάρισα μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και η μεσαίου μεγέθους πόλη είναι κάτι πολύ ελκυστικό. Και στα δύο προγράμματα είναι πολύ προηγμένες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες και πολλαπλά τα οφέλη για όλους».

Ο κ. Αλέξανδρος Δαπόντε, καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας υπογράμμισε πως: Είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσουμε σαν πόλη όλο αυτό τοεγχείρημα».

Ο κ. Δημήτρης Μπογδάνος καθηγητής Ανοσολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας σημείωσε ότι: «Είναι ταχέως εξελισσόμενο το Τμήμα Ιατρικής της Λάρισας στην Ελλάδα και πρέπει να εξελίξουμε αυτήν την αλματώδη πρόοδο».

Τέλος, ο κ. Ιωάννης Τσούγκος καθηγητής Ιατρικής Φυσικής και αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας επισήμανε ότι:  «Η απόφαση βγήκε από πολύ μεγάλη αλληλεπίδραση, ζητάμε από την κοινωνία της Λάρισας να αγκαλιάσει τους φοιτητές για να έχουμε πολλαπλά οφέλη».

Πηγή: onlarissa.gr