Νέο περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca – 47χρονη νοσηλεύεται στην Κρήτη

Αγωνία για 47χρονη μητέρα στην Κρήτη. Έρευνα για να διαπιστωθεί αν το εμβόλιο της Astrazeneca που έκανε, σχετίζεται με τα όσα της παρουσιάστηκαν…

Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, εμβολιάστηκε πριν από 15 ημέρες και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Creta24, εμφάνισε συμπτώματα θρομβοπενίας. Πρόκειται μια αυτοάνοση επιπλοκή και αφορά στην διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος.

Η υπόθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο ΕΟΦ εξετάζει τον φάκελο του 35χρονου στην Κρήτη που εμφάνισε θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του. Η γυναίκα, που νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εμβολιάστηκε στις 3 Μαΐου, στον Άγιο Νικόλαο, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σχεδόν αμέσως ανέβασε πυρετό και άρχισε να έχει ενοχλήσεις στα άκρα. Την επόμενη ημέρα και καθώς ο πονοκέφαλος επιδεινωνόταν, απευθύνθηκε στον αγροτικό γιατρό της περιοχής. Ο τελευταίος την έστειλε ως επείγουσα περίπτωση στο κοντινότερο νοσοκομείο, αυτό του Αγίου Νικολάου.

Από εκεί, αφού της έγινε εισαγωγή, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό στο Ηράκλειο.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στο ΠΑΓΝΗ, αφού της έγινε αξονική τομογραφία, δόθηκε εξιτήριο στην 47χρονη με την οδηγία να κάνει η ίδια μια μαγνητική.

Όπως αναφέρουν συγγενείς της, στο cretalive.gr, τα συμπτώματα επέμεναν και στις 12 Μαΐου, η 47χρονη σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο και εφημέρευε. Εκεί της έγινε μαγνητική που έδειξε τη θρόμβωση.

Λόγω της κατάστασή της κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, στην Νευροχειρουργική. Οι οικείοι της υποστηρίζουν ότι οι γιατροί αποδίδουν την περιπέτεια της γυναίκας στο εμβόλιο, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις για το θέμα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει ξεκινήσει έρευνα στο ΠΑΓΝΗ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η περίπτωση της από την πρώτη στιγμή που έφτασε εκεί.