Νεκρή 15χρονη από κορωνοϊό στη Θήβα: Δυο φορές την έστειλαν από το νοσοκομείο στο σπίτι της

Ερωτήματα προκαλεί η ιστορία της 15χρονης από την Θήβα που κατέληξε από κορωνοϊό. Η μητέρα της βρίσκεται στο νοσοκομείο της Θήβας διασωληνωμένη.

Ερωτήματα προκαλεί η ιστορία της 15χρονης που κατέληξε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Θήβας, καθώς όπως αποκαλύπτεται η κοπέλα είχε διαγνωστεί εγκαίρως με κορονοϊό, αλλά δυο φορές οι γιατροί του νοσοκομείου την έστειλαν στο σπίτι της.

Η νεαρή κοπέλα που είχε σακχαρώδη διαβήτη αλλά δεν το ήξερε, αντιμετώπιζε πρόβλημα και ήταν άρρωστη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Μαζί με τον πατέρα της και τη μητέρα της, πήγαν στο νοσοκομείο έκαναν τις εξετάσεις και διαγνώστηκαν και οι 3 θετικοί. Όμως όλοι είχαν ελαφρά συμπτώματα και επέστρεψαν σπίτι τους.

Λίγες ημέρες μετά, συγκεκριμένα τη Δευτέρα, μητέρα και κόρη είχαν βαρύτερα συμπτώματα και επέστρεψαν στο νοσοκομείο. Η μητέρα παρέμεινε στο νοσοκομείο καθώς χρειαζόταν να νοσηλευτεί και τελικά διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Και πάλι όμως η νεαρή μαθήτρια επέστρεψε στο σπίτι της, καθώς δεν την κράτησαν στο νοσοκομείο. Παρά το γεγονός ότι της έκαναν εξετάσεις, δεν βρέθηκε το υποκείμενο νόσημα και δεν κρίθηκε αναγκαίο να μείνει στο νοσοκομείο.

Τελικά η κοπέλα επέστρεψε στο νοσοκομείο την Τρίτη καθώς ένιωθε έντονα συμπτώματα δύσπνοιας και είχε πνευμονία. Αμέσως διασωληνώθηκε αλλά λίγο μετά κατέληξε.

Η μητέρα της βρίσκεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και δεν γνωρίζει τίποτα.

Όπως δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα evima ο δήμαρχος Θήβας κ. Αναστασίου, “η 15χρονη εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας με συμπτώματα του ιού. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο γεγονός και κάνω έκκληση στους δημότες για μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων”.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή κοπέλα είχε και καρδιολογικά προβλήματα και δημιουργεί απορίες γιατί με τέτοιο ιστορικό της επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι της και δεν την κράτησαν στο νοσοκομείο. Επίσης δεν είναι γνωστό ακόμα πότε οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.

Τι δήλωσε ο αδελφός της κοπέλας

Ο αδελφός της 15χρονης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha λέγοντας αρχικά ότι και ο ίδιος ήταν αρνητής της πανδημίας.

“Όλος ο κόσμος πρέπει να αφήσει αυτά που κάνει και πιστεύει για τον κορονοϊό, να μαζευτεί στο σπίτι και να προσέξει την υγεία του και την οικογένειά του. Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, ούτε είναι δίκαιος ούτε ευγενικός, σε χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις”, είπε.

Αναφερόμενος στη μητέρα του είπε ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό, με υποκείμενα νοσήματα ζάχαρο, διαβήτη, και παχυσαρκία, ενώ της είχαν ανιχνεύσει στην αξονική αδυναμία στους πνεύμονες, για αυτό και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

“Είχε πάρα πολύ κακά συμπτώματα. Ξεκίνησαν από την Παρασκευή όλοι και είχαν αρρωστήσει με κορονοϊό στο σπίτι, πατέρας, μάνα και αδερφή. Στην αρχή τους είπαν οι γιατροί να καθίσουν στο σπίτι καραντίνα και να τηρήσουν τις οδηγίες και την Δευτέρα δέχθηκαν εντολή να πάνε στο νοσοκομείο της Θήβας για τον καθιερωμένο έλεγχο”, είπε ο αδερφός της 15χρονης. Όπως είπε τότε βρήκαν στο 78 το οξυγόνο της μητέρας του και την έστειλαν στον Ευαγγελισμό. Όσον αφορά στην αδερφή του, ο νεαρός άφησε αιχμές για τον παιδίατρο που την εξέτασε καθώς ο γιατρός της είπε ότι είχε φαρυγγίτιδα.

“Είχε τα πιο κλασικά συμπτώματα κορονοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή”, πρόσθεσε.

Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 5 τα ξημερώματα καθώς δεν μπορούσε να σταθεί ούτε στα πόδια της. “Σήμερα το πρωί που πήγε ο πατέρας μου να δει τι συνέβαινε του είπαν ότι χάθηκε”, είπε συγκλονισμένος το παδιί.

“Δεν ξέρω τι άλλο θα μου ξημερώσει τις επόμενες μέρες, ότι και να μου πουν δεν απαλύνει τον πόνο μου, έχασα την αδερφούλα μου, ήταν το άλλο μου μισό”,είπε συγκινημένος. “Στέρεψαν τα δάκρυά μου”, είπε χαρακτηριστικά. “Όσοι είναι συνωμοσιολόγοι, να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά”, σημείωσε.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου: 

Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας

Χροναίος Κωνσταντίνος