Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ διακρίθηκε στα «Export Leaders Awards 2021»

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ διακρίθηκε ως “Export Leader 2020” στον τομέα των φαρμάκων για την εξωστρέφειά του και το σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο παραγωγής που εφαρμόζει, στην εκδήλωση «Η Ελλάδα της Εξωστρέφειας – EXPORT LEADERS FORUM 2021» που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά στις 2 Φεβρουαρίου 2021.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων αλλά και οικονομικών και θεσμικών φορέων, συνομίλησαν για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών στους διαφορετικούς κλάδους, αναδεικνύοντας τα θέματα, αλλά και τις ευκαιρίες για την προσπάθεια τόνωσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, διακρίθηκαν ελληνικές επιχειρήσεις για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στον τομέα των εξαγωγών. Οι διακρίσεις EXPORT LEADERS AWARDS 2021 αφορούν τις επιχειρήσεις με τις υψηλότερες, βάσει κύκλου εργασιών, εξωστρεφείς παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας. Η ΒΙΑΝΕΞ αποτέλεσε και χορηγό της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Η ΒΙΑΝΕΞ εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική εξωστρέφειας, εντάσσοντας ευρεία επενδυτικά προγράμματα με στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις διεθνούς προσανατολισμού. Οι εξαγωγές αποτέλεσαν το 20% των συνολικών πωλήσεων για το 2020

Με συνεχόμενη αύξηση στην εξαγωγική δραστηριότητα, η εταιρεία έχει πλέον παρουσία με εγκεκριμένα προϊόντα σε 56 χώρες παγκοσμίως. Η ισχυρή εξαγωγική δυναμική της αναπτύσσεται ραγδαία την τελευταία δεκαετία: το 2010 οι εξαγωγές της εταιρείας ανήλθαν σε 18,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2020 σε 56,99 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 204%.

O κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ σημείωσε σχετικά με την πρόσφατη διάκριση, αλλά και την ανάπτυξη της ΒΙΑΝΕΞ: «Αποδεικνύουμε κάθε χρόνο την επιτυχή επιχειρηματική μας ανάπτυξη και δυναμική, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ έχει παρουσία με εγκεκριμένα προϊόντα σε 56 χώρες παγκοσμίως. Με τη συνεχή αύξηση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας και με τη διεύρυνση των διεθνών συνεργασιών μας, πετύχαμε μεγάλη ανάπτυξη και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Παράλληλα, μας ωθεί να θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους και να συνεχίζουμε με συνέπεια και σεβασμό να ανεβάζουμε τον πήχη στην ανάπτυξη του Ομίλου μας».