Ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε Ύδρα, Πόρο και Σπέτσες

Με άμεσες διαδικασίες ξεκινούν οι καθολικοί εμβολιασμοί των νησιωτών των Δήμων ΠόρουΣπετσών και Κυθήρων, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Είχε προηγηθεί ο Δήμος Ύδρας, ο οποίος στις 30 Μαρτίου ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας καθολικού εμβολιασμού

Η παραπάνω είδηση, αποτελεί αισιοδοξία για τους νησιώτες του Σαρωνικού, σε μία κρίσιμη περίοδο για την πορεία της πανδημίας αφενός και αφετέρου, ενόψει του ανοίγματος της αγοράς, των μετακινήσεων και του τουρισμού σε ενάμιση μήνα. 

Να σημειωθεί ότι ο συντονισμός των διαδικασιών των εμβολιασμών γίνεται από τους δήμους των νησιών, γεγονός που αν γίνει με τον σωστό τρόπο, θα ενισχύει την αμεσότητα και την ευελιξία των κινήσεων, αλλά και την επικοινωνιακή διαχείριση του εγχειρήματος. 

Επιπλέον, στον Πόρο προχωράει με μεγάλη επιτυχία ήδη ο εμβολιασμός των κατοίκων ηλικίας άνω των 60 μέσα από διαδικασίες που τρέχει ο Δήμος Πόρου. 

H Ύδρα ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας των καθολικών εμβολιασμών του πληθυσμού στις 30 Μαρτίου και ακολούθησαν σήμερα ο Πόρος, οι Σπέτσες και τα Κύθηρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για την Αίγινα, το Αγκίστρι και την Σαλαμίνα, αλλά και για την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που ενώ ανήκουν στην Π.Ε. Νήσων, δεν αποτελούν νησιωτικό δήμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμβόλιο που θα χορηγηθεί στους κατοίκους των νησιών θα είναι εκείνο της Pfizer, των δύο δόσεων.

Αυτό που απομένει πλέον να διαπιστωθεί είναι το μέγεθος της συμμετοχής του κόσμου στην έκκληση των δημοτικών τους αρχών, καθώς ο αριθμός της συμμετοχής, είναι και αυτός θα καθορίσει την ανοσία στον ντόπιο πληθυσμό, που θα θωρακίσει την υγεία των νησιωτών και θα βοηθήσει τα -προσιτά στο λεκανοπέδιο- νησιά του Αργοσαρωνικού, να ξεκινήσουν από θέση ισχύος την φετινή τουριστική περίοδο.

Πηγή: Saronicmagazine.gr