Οδύνη για τη 49χρονη ένστολη νοσηλεύτρια που «έφυγε» στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων από κορωνοϊό και μοιραία αυξάνονται και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που χάνουν τη ζωή τους πάνω στο λειτούργημά τους. Η 12η απώλεια μεταξύ του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ήταν μία 49χρονη ένστολη νοσηλεύτρια

«Για όσους ακόμη δεν πιστεύετε στον φονικό ιό…. Χθες έφυγε μια συνεργάτιδα από την προηγούμενη μου δουλειά… 49 χρόνων ένας υπέροχος άνθρωπος… Μια γλυκιά μανούλα που έκανε το καθήκον της… Νοσηλεύτρια στο Ναυτικό Νοσοκομείο… Γιατιιιι…. Είναι τόσο άδικο ενώ έχεις γύρω σου ανθρώπους που σ αγαπούν να πεθαίνεις μόνος…. Πραγματικά θλιβερό…. Καλό Παράδεισο!», έγραψε η Κάτια, φίλη της άτυχης Δήμητρας στον προσωπικό λογαριασμό της 49χρονης στο Facebook και τόνισε ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελο σου και την αισιοδοξία που μας μετέφερες…. Ας ευχηθουμε να εξαφανιστεί αυτός ο απαίσιος φονικός ιός…. Κλαιγεστε πολλοί για το τι γιορτές θα κάνετε και πως θα κάνετε τα ψώνια σας τη στιγμή που καθημερινά φεύγουν από τη ζωή τόσοι συνάνθρωποι μας…. Εκτιμήστε αυτά που έχετε και κάντε τον σταυρό σας να έχουμε ΥΓΕΊΑ!!!! Γιορτές θα ξανάρθουν…. Κάποιοι θα λείπουν όμως…. Σταματήστε επιτέλους να τα βάζετε με τα μέτρα….».

Για την απώλεια της 49χρονης τοποθετήθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων. Με πρόδηλη τη λύπη για την απώλεια και την οργή για τις συνθήκες εργασίας την εποχή της πανδημίας.

«Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι διασυνδεόμενο Νοσοκομείο με το ΕΣΥ. Περιλαμβάνει ένστολο και πολιτικό  υγειονομικό προσωπικό. Χθες χάθηκε από κορωνοϊό νοσηλεύτρια ένστολη, 49 ετών, μητέρα δύο παιδιών. Πάλευε για τη ζωή της δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που υπηρετούσε. Παρ’ ότι ένστολη, εμείς τη θεωρούμε συνάδελφο. Και πονάμε το ίδιο όπως και με τους άλλους συναδέλφους. Ως εκ τούτου, λοιπόν, ό,τι ζητήσαμε χθες από τη πολιτεία για τους 11 νεκρούς από τα νοσοκομεία, το ζητάμε και για το ένστολο υγειονομικό προσωπικό», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος και συλλυπήθηκε την οικογένεια της 49χρονης και τους συναδέλφους της. Έσπευσε, όμως, να υπογραμμίσει και το γεγονός ότι η άτυχη Δήμητρα αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

«Όμως προξενεί εντύπωση  πως προστατεύονται τα  δικαιώματα  του ένστολου υγειονομικού  προσωπικού  και πως μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η εκλιπούσα συνάδελφος είχε υποκείμενα νοσήματα  και εργαζόταν στη πρώτη γραμμή. Στις εφημερίες του νοσοκομείου. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κι έθεσε το αμείλικτο ερώτημα: «Δεν θα έπρεπε να ισχύει η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών και να εργάζεται σε κάποιο τμήμα της πίσω γραμμής;». Ποιος μπορεί να του απαντήσει;