Ο δεύτερος θάνατος του ταγματάρχη Βασίλη Παπαγιάννη

Παρέμβαση των Φίλων Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας για την προτομή του Βασίλη Παπαγιάννη που έπεσε στη μάχη του Σκρα ως αξιωματικός της Μεραρχίας Αρχιπελάγους

Στην προτομή του ταγματάρχη Βασίλη Παπαγιάννη που βρίσκεται κατεστραμμένη στη πάρκο του Αγίου Ευδόκιμου της Μυτιλήνης αναφέρονται με ανακοίνωση τους οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας.

Όπως σημειώνουν «Δεν φτάνει που καμιά τιμητική εκδήλωση δεν γίνεται γι’ αυτόν και τους εκατοντάδες συντοπίτες μας της Μεραρχίας Αρχιπελάγους, που έπεσαν στην καθοριστική μάχη του Σκρα στις 17 Μαΐου 1918, αλλά οι αρμόδιοι του Δήμου αδιαφορούν για την άθλια κατάσταση της βανδαλισμένης προτομής».
Και συνεχίσουν; «Παρά τη δημοσιότητα που είχε δοθεί πριν ένα χρόνο στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Στο Νησί», καμιά ουσιαστική παρέμβαση δεν έγινε, με αποτέλεσμα η φετινή κατάσταση της προτομής, να είναι ιδιαίτερα προσβλητική για την ιστορική μνήμη. Απαιτείται αντικατάσταση της προτομής και δημιουργία ενός μνημείου (όπως αυτό που υπάρχει στη Λήμνο), αφιερωμένου στους συμπατριώτες μας, που έπεσαν στην σπουδαιότερη νικηφόρα μάχη των Βαλκανίων, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου».

Και οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας καταλήγουν: «Ας θυμηθούμε πως, πολλές δεκαετίες πριν, ο Δήμος Μυτιλήνης τιμώντας τη μνήμη του γεγονότος και του ήρωα είχε δώσει τα ονόματα σε δρόμους : «Οδός Σκρα» και «Οδός Β. Παπαγιάννη» στην Κουλμπάρα και στο Κιόσκι.».

Πηγή: stonisi.gr