Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξαγόρασε το 80% εταιρείας που αναπτύσσει θεραπεία κατά της Covid-19

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο βασικός μέτοχος σε μια δανέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας που στοχεύει να αναπτύξει μια θεραπεία για τον Covid-19, που ωστόσο, δεν περιλαμβάνει εμβολιασμό, όπως έγινε γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση απέλασε τον διάσημο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς  από την Αυστραλία αυτήν την εβδομάδα ,καθώς δεν είχε εμβολιαστεί.

Ο Σέρβος τενίστας είχε αγοράσει το 80% των μετοχών της QuantBioRes το 2020, όπως δημοσίευσε ο Guardian με τον Ιβάν Λονκάρεβιτς, τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, να επιβεβαιώνει την επένδυση στο Reuters. Μιλώντας στους Financial Times σημείωσε ότι δεν είχαν μιλήσει με τον Τζόκοβιτς από τον Νοέμβριο και πως ο τενίστας δεν είναι “αντι-εμβολιαστής”.

Η εταιρία έχει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, στην Αυστραλία και τη Σλοβενία, σύμφωνα με τον Λονκάρεβιτς, που υπογράμμισε ότι η  QuantBioRes αναπτύσσει μία θεραπεία και όχι εμβόλιο. Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει ότι άρχισε να αναπτύσσει έναν “μηχανισμό  απενεργοποίησης” για τον κορονοϊό τον Ιούλιο του 2020.

Ο Τζόκοβιτς απέκτησε το μερίδιό του στην εταιρεία τον Ιούνιο του 2020. Η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορονοϊό να μολύνει το ανθρώπινο κύτταρο και αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι, είπε ο Λονκάρεβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δεν θέλησε να πει πόσα χρήματα  επένδυσε ο Τζόκοβιτς.