Πανικός στις ΗΠΑ: 1.318 θάνατοι και 59.955 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Θερίζει ο κορωνοϊός στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Reuters, μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 1.318 άνθρωποι. Στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 59.955 νέα κρούσματα. Συνολικά, οι ΗΠΑ μετρούν 161.097 ανθρώπινες απώλειες εξ αιτίας της πανδημίας. Από τον Covid-19 έχουν προσβληθεί σχεδόν 5 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες.

Επέλαση στην Καλιφόρνια

Οι 149 θάνατοι του τελευταίου 24ώρου καταγράφηκαν στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, με περίπου 40 εκατ. κατοίκους, αλλά βρίσκεται στην 3η θέση με τους περισσότερους νεκρούς. Στην Καλιφόρνια έχουν χάσει τη ζωή τους 10.000 άνθρωποι, αλλά στη Νέα Υόρκη μετρούν περισσότερους από 32.000 θύματα της θανατηφόρας νόσου και στο Νιού Τζέρσεϊ περίπου 16.000.

Τα 48 θύματα ζούσαν στην κομητεία του Λος Άντζελες. Η πολυπληθέστερη όχι μόνο στην Καλιφόρνια, αλλά και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ με περίπου 10 εκατ. κατοίκους. Συνολικά στο L. A. έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό 4.869 άνθρωποι.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Cocid-19 στην Καλιφόρνια αυξήθηκαν κατά 8.436 κι έφτασαν στα 538.416.

Θρήνος στην Τζόρτζια

Στην κομητεία Τσέροκι της Τζόρτζια έχουν βυθιστεί στη θλίψη για τον θάνατο ενός 7χρονου παιδιού. Πρόκειται για το μικρότερο ηλικιακά θύμα της πανδημίας στη συγκεκριμένη πολιτεία.

 «Κάθε θάνατος εξαιτίας της Covid-19 που ανακοινώνουμε είναι τραγικός, αλλά το να χάνεται κάποιος τόσο μικρός σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε η Νάνσι Νάινταμ, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών στην Τζόρτζια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News. «Γνωρίζουμε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, αλλά αυτή είναι μια ασθένεια που οι πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, απαιτείται να παίρνουν σοβαρά», πρόσθεσε η Νάινταμ.

Το παιδί ήταν απολύτως υγιές. Φέρεται ότι προσβλήθηκε από τον ιό όταν πήγε στην εκκλησία με δύο ηλικιωμένους, οι οποίοι επίσης έχασαν τη ζωή τους.

Η είδηση έχει πανικοβάλει τους εκπαιδευτικούς. Την περασμένη Δευτέρα ένας μαθητής της Β’ Δημοτικού που διαγνώστηκε ως φορέας του Covid-19 και οι αρμόδιες υπηρεσίες έστειλαν τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του παιδιού στα σπίτια τους για καραντίνα δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σε καλοκαιρινή κατασκήνωση της Τζόρτζια προσβλήθηκαν από κορωνοϊό 200 παιδιά. Γι’ αυτό ελήφθησαν έκτακτα μέτρα, όπως αποκάλυψε το CBS News, καθώς στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 45 παιδιά κάτω των 14 ετών εξ αιτίας της πανδημίας.