Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάτμου

Αιτία η συνεχής απογύμνωση του από ιατρικό και άλλο προσωπικό

Το χθεσινό τελεσίγραφο του διοικητή της 2ηςΥΠΕ για την ανάκληση της μετακίνησης της ιατρού Γενικής Ιατρικής κ. Μητρογιάνη από την Πάτμο στην οργανική της θέση στη Ρόδο, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. 

Προηγήθηκε η μετάθεση του ιατρού κ. Γιώργου Τσουκαλά.   Το κέντρο υγείας θα μείνει με μία παθολόγο γιατρό  με αποτέλεσμα, η υγεία στο  νησί μας να διαγράφεται με μελανά χρώματα. 

Μπροστά σε αυτό αλλά και στη μη ανταπόκριση του υπουργείου στο τι μέλλει γενέσθαι,  ο πρόεδρος της τριμελούς διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ.Πάτμου  κ. Αντώνης Γαμπιέρης υπέβαλε την παραίτηση του.

Την ανακοίνωση αυτή την έκανε το πρωί 11 η ώρα ενώπιον του Δημάρχου κ. Ελευθερίου Πέντε και των δημοσιογράφων Σμαράγδας Μουλιάτη και Νίκου Μελιανού  και προσωπικού του Κ.Υγείας/

Πριν την παραίτηση του στις 27 Ιανουαρίου 2022 ο κ. Γαμπιέρης έστειλε έγγραφο στην διοίκηση της 2ης ΥΠΕ με αφορμή της μετάθεση του ιατρού κ. Τσουκαλά ζητώντας η μετάθεση να πραγματοποιηθεί τον μήνα Απρίλιο  έως ότου μετατεθεί στο Κέντρο υγείας Πάτμου ιατρός ειδικότητας Γενικής ιατρικής ή παθολογίας.

Και τελειώνοντας ο κ. Γαμπιέρης σημειώνει.

“Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό , παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη διακοπή της μετακίνησης του κ. Ασλάνογλου Δαμιανού , διευθυντή παθολογίας του Κ.Υ. Πάτμου στο Κ.Υ.Βάρης. Δεστυχώς καμία απάντηση στην επιστολή του. 

Ακολουθεί το βίντεο από την ανακοίνωση παραίτησης του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ.Πάτμου και η παράδοση της στον δήμαρχο καθώς και η αίτηση του:

Αίτηση παραίτησης 

Αξιότιμε κ. Διοικητά

Μετά από επτά και πλέον συναπτά έτη προσφοράς μου στη θέση του Προέδρου της Διοικούσας επιτροπής του κέντρου υγείας Πάτμου παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την αίτηση παραίτησης μου.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι η καθημερινή υποβάθμιση που υφίσταται η Μονάδα, με τον αποδεκατισμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και οι αντιξοότητες που δεν είναι πια διαχειρίσιμες. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και για λόγους ευθιξίας παρακαλώ όπως αποδεχτείτε το αίτημα μου.

Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Κ.Υ. Πάτμου
Γαμπιέρης Αντώνιος

Πηγή: rodiaki.gr