Ρόδος: Έτοιμη να προχωρήσει σε απεργία πείνας για τον λογαριασμό ρεύματος επιχειρηματίας

Φωνή απόγνωσης εκπέμπει μια 30χρονη συμπολίτισσά μας,  η οποία αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας εκμισθώνοντας ακίνητο για να το αξιοποιήσει και η οποία τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με εξοντωτικούς λογαριασμούς,  τους οποίους αδυνατεί να εξοφλήσει.

Οι αρμόδιοι,  στους οποίους απευθύνθηκε, παραπέμπουν στο γνωστό πρόβλημα του ενεργειακού και αδυνατούν να διακανονίσουν,  όπως της εξήγησαν,  τον λογαριασμό που αγγίζει τις 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η ίδια να βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς αν γίνει διακοπή του ρεύματος,  όπως την ενημέρωσαν, θα πρέπει να βγουν από τα δωμάτια που διαμένουν 10 τουλάχιστον εκπαιδευτικοί που φιλοξενούνται σε αυτά.

Η ίδια έφθασε χθες στα γραφεία της «Ροδιακής» και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουν οι επιχειρήσεις του κλάδου κάτω από αυτή την κατάσταση και επισήμανε ότι δεν της μένει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε απεργία πείνας, μήπως και με τον τρόπο αυτό ακούσουν εκείνοι που μέχρι σήμερα έχουν κλειστά τα αυτιά τους και κάνουν είτε ότι δεν ακούν, είτε ότι δεν καταλαβαίνουν.
«Διατηρώ μια μικρή πανσιόν στην πόλη της Ρόδου. Αποφάσισα με κόπους και θυσίες να λειτουργήσω μια τέτοια επιχείρηση, πριν από τρία χρόνια.

 «Τι το ήθελα…» – αναρωτιέται η ίδια. Φιλοξενώ αυτή τη στιγμή 10 εκπαιδευτικούς μέσα σε αυτά τα δωμάτια. Το ενοίκιο είναι 300 ευρώ το μήνα. Τόσα συμφωνήσαμε με τους ανθρώπους».
«Αφού ο μισθός τους δεν ξεπερνά τα 700 – 800 ευρώ, πόσα θα μπορούσαν να πληρώσουν;» διερωτάται επίσης.  «Τι σημαίνει δηλαδή αυτό;

Ότι  εισπράττω 3.000 ευρώ τον  μήνα και πρέπει να βάζω κι από τη ν τσέπη μου για να καλύπτω τις υποχρεώσεις μου.
Αν ήταν μικρότερες οι αυξήσεις, να το καταλάβω να βάλω τις τιμές αυτές στο ποσό του ενοικίου. Αλλά έτσι θα πρέπει να διπλασιάσουμε τις τιμές και να φθάσουμε τα ενοίκια από τα 300 στα 500 και 600 ευρώ τον μήνα. Ποιος μπορεί να πληρώνει τέτοια ποσά;»,  τόνισε  η ίδια. Για τον λόγο αυτό,  επειδή κανείς δεν θέλει να ακούσει τη φωνή των ανθρώπων που ζουν κι αγωνίζονται μέσα στην πραγματική οικονομία, δεν έχω άλλη επιλογή από το να φωνάξω όσο πιο δυνατά μπορώ μήπως και ακούσουν αυτοί που πρέπει.  Έδωσαν εντολή για διακοπή,  μου είπαν και δεν δέχονται διακανονισμό,  αν δεν εξοφλήσω όλο το ποσό! Είναι δυνατόν;
Γι’ αυτό κι εγώ θα προχωρήσω σε απεργία πείνας! Άλλη λύση δεν έχω!», κατέληξε η συμπολίτισσά μας.

Πηγή: rodiaki.gr